avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de donatie

o firma de recuperari creante a cumparat datoria mea de la banca,eu afland acest lucru in momentul in care m-am prezentat la banca pt a efectua plata(respectiva firma nu a trimis nici o instiintare,nu am primit nici un tel),am inteles ca acestia vor o mare parte din suma datorata f repede in caz contrar actionandu-ma in instanta.creditul meu este de nevoi pesronale(fara ipoteca),dar am auzit ca ar avea dreptul sa-mi scoata casa la licitatie la finalizarea eventualului proces si ca nu vor accepta oprirea din salarii.in acest caz m-am gandit sa-i fac donez casa fiicei mele,aceasta donatie poate fii atacata de acea firma?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:01, 22 Februarie 2010
buna ziua!
raspunsul este:DA
in cazul in care sinteti cu plata ratelor la zi nu are de ce sa va fie teama de firma de recuperari creante. daca suma imprumutata este mica pretentiile firmei de recuperari nu se pot indrepta asupra imobilului ci asupra unor bunuri mobile care sa asigure recuperarea sumei.
suma este de aproximativ 15 000euro,dar acestia am inteles ca nu vor accepta rate si ca interesul lor acesta ar fi..noi avem o suma de aproximativ 6000euro pe care am putea sa le-o dam dar ne e teama ca si dupa aceea vor dori sa ajunga la proces.eu nu inteleg,atata timp cat casa nu este ipocecata mama nu are dreptul sa faca aceasta donatie?daca ei cand vor trimite la circa financiara sa vada ce are mama pe rol si nu vor gasi casa credeti ca vor sta sa investigheze?noi am cautat si sa o vindem sa le dam datoria dar este greu de gasit un client atat de repede
buna ziua!
banca este un creditor chirografar.
ea va putea prin actiunea revocatorie sa solicite anularea donatiei, bunul sa reintre in patrimoniul debitorului si sa il execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea creditelor neperformante FlorentinaG FlorentinaG Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ... (vezi toată discuția)
Executare silita vs intelegere cu firma de recuperare daciand daciand In 2006 mi-am facut un card de credit la o banca, pe care l-am golit relativ repede (cumparaturi electrocasnice) iar dupa aproximativ 2 ani am reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Vanzare executare silita la 4 ani de la executare ? elenamiki elenamiki Am fost data in judecata de catre banca C pt neplata rate , am fost judecata si executata de catre un executor judecatoresc ( mi se opreste din salariu de 4 ... (vezi toată discuția)