avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SERVICII PRESTATE DE O FIRMA NON UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SERVICII PRESTATE DE O FIRMA NON UE

Buna ziua

Solicit ajutorul dumneavoastra in vederea unei probleme cu care ma confrunt in acest moment....respectiv:
Sunt beneficiar persoana juridica inregistrata in scopuri tva cf art 153 cod fiscal in romania,beneficiara al unor servicii management prestate de o societate din Elvetia(non-ue)inregistrata si ea la randul ei in scopuri TVA in Elvetia.
Va rog sa-mi spuneti cum procedez din punct de vedere al Tva?Taxa nu este trecuta pe factura:

1.Se face taxare inversa (ceea ce nu cred)
2.Se colecteza TVA
3.Nu se face nimik din punct de vedere al TVA

Va multumesc!
:)
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters114810, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters114810 , utilizator 17:16, 23 Februarie 2010
nu va faceti griji deoarece nu dvs trebuie sa justificati scutirea de taxa, ci prestatorul in tara sa.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
danike, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Acum imi este cat se poate de clar acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizor fara cod valid de tva boda_meli boda_meli Buna, Firma din Romania, platitoare de TVA, achizitioneaza servicii de transport de la un furnizor din Ungaria. Furnizorul nu are cod valid de TVA. Prestarea ... (vezi toată discuția)
Factura emisa de firma cu sediul in elvetia Tania2009 Tania2009 Buna seara! Am un contract cu o firma din Elvetia , privind o colaborare, de tip serviciu , in urma careia ei imi transmit un document , pe care mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)