avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce articol se poate incheia contractul pe durata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce articol se poate incheia contractul pe durata determinata fara a pierde somajul in urmatoarea situatie...?

Buna ziua! Am o mare nelamurire.Fratelui meu i s-a incheiat un contract pe perioada determinata de 1 luna.Dupa 2 saptamani a fost trimis acasa pe motiva ca a aparut o alta firma concurenta pe piata ,mai multi angajati au fost dati acasa. Problema este urmatoarea: fratele meu este in somaj,dupa absolvirea facultatii...am trimis un mail firmei (dupa inca 2 sapt,pentru ca munca s-a desfasurat in strainatate iar persoana cu actele era plecata cu firma)prin care i-am solicitat sa-mi trimita decizia de incetare a contractului cu art. 56 lit j.Mi-a spus ca nu poate face lucrul acesta pentru ca ar insemna ca firma sa-i plateasca 2 sapt pe care el nu le-a lucrat, ca o sa incheie cu art. 56 b. I-am spus ca fratele meu risca sa-si piarda somajul in aceasta situatie si sa se gaseasca o solutie de rezolvare a acestei probleme pe cale amiabila. Fratele meu nu a semnat nici o hartie la iesirea din firma.Va rog sa-mi spuneti cu ce articol se mai poate incheia un astfel de contract,fara ca el sa-si piarda somajul dar nici firma sa nu sufere?Nu vreau sa se ajunga la vre-un conflict.
Astept un raspuns cat mai urgent!!!
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Respectarea contractului de munca razvan2424 razvan2424 Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct ... (vezi toată discuția)
Cum procedez Petreu Petreu Am venit cu firma interim contract nedeterminat după 3 sapt ma trimite acasă nu are de lucru (vezi toată discuția)
Cu ce articol se poate incheia cim pe perioada determinata daca persoana a fost in somaj iar, dupa incetarea acestui cim, sa se poata intoarce in somaj? Diore Diore Buna seara! Va rog, as dori sa stiu daca un contract de munca, pe perioada determinata - 3 luni, se poate incheia mai repede cu art 56, lit. i? Sau, in ... (vezi toată discuția)