Buna ziua! Am o mare nelamurire.Fratelui meu i s-a incheiat un contract pe perioada determinata de 1 luna.Dupa 2 saptamani a fost trimis acasa pe motiva ca a aparut o alta firma concurenta pe piata ,mai multi angajati au fost dati acasa. Problema este urmatoarea: fratele meu este in somaj,dupa absolvirea facultatii...am trimis un mail firmei (dupa inca 2 sapt,pentru ca munca s-a desfasurat in strainatate iar persoana cu actele era plecata cu firma)prin care i-am solicitat sa-mi trimita decizia de incetare a contractului cu art. 56 lit j.Mi-a spus ca nu poate face lucrul acesta pentru ca ar insemna ca firma sa-i plateasca 2 sapt pe care el nu le-a lucrat, ca o sa incheie cu art. 56 b. I-am spus ca fratele meu risca sa-si piarda somajul in aceasta situatie si sa se gaseasca o solutie de rezolvare a acestei probleme pe cale amiabila. Fratele meu nu a semnat nici o hartie la iesirea din firma.Va rog sa-mi spuneti cu ce articol se mai poate incheia un astfel de contract,fara ca el sa-si piarda somajul dar nici firma sa nu sufere?Nu vreau sa se ajunga la vre-un conflict.
Astept un raspuns cat mai urgent!!!
Va multumesc!