avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati la intretinere dupa 4 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati la intretinere dupa 4 ani

Mama locuieste in Galati. Este o femeie corecta si si-a platit la timp intretinerea. In luna februarie 2010 s-a afisat intretinerea pentru luna ianuarie. Si a aflat, cu stupoare, ca are de platit penalitati. A cerut explicatii si i s-a spus ca sunt penalitati de acum 4 ani, ca atunci a platit cu intarziere. Nu este o suma mare, la ea, dar vecina ei are platit 1600 de lei.
In conditiile in care in lunile anterioare la rubrica "penalitati" este 0 lei, cum au dedus ca acum are de platit din urma? Sunt foarte revoltata si poate nu sunt coerenta.
A cautat chitantele din urma si a descoperit ca doar de 2 ori a intarziat cu plata, respectiv intr-un an nu a platit in septembrie, dar in octombrie, pana pe 20, a platit ambele facturi (septembrie si octombrie), iar intr-un an (2006) a platit in februarie si intretinerea din ianuarie (ianuarie+februarie). In acel an, in luna martie nu a avut penalitati de intarziere...
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 17:26, 1 Aprilie 2015
Teoretic ,din aspectele mentionate de catre una din parti ,solutia ar in favoarea acesteia.
Documentele sunt probele legale definitori,din cauza ca, in eventualitatea solutionarii in instanta ,practica demonstreaza posibilitatea probarii intreruperi prescriptiei-prevazuta de
art 17 din Decret nr 167/10.04.1958,care sterge prescriptia inceputa inainte de a se fi ivit imprejurarea care a intrerupt-o.Dupa intrerupere incepe sa curga o noua prescriptie
heiditzi a scris:

A cerut explicatii si i s-a spus ca sunt penalitati de acum 4 ani, ca atunci a platit cu intarziere.

Termen de prescriptie: 3 ani.
Art. 17 trebuie coroborat cu dispozitiile prevazute de art. 16!
ART. 16
Prescripţia se întrerupe:
a) prin recunoaşterea dreptului a cărui acţiune se prescrie, facuta de cel în folosul căruia curge prescripţia.
În raporturile dintre organizaţiile socialiste, recunoaşterea nu întrerupe curgerea prescripţiei;
b) prin introducerea unei cereri de chemare în judecata ori de arbitrare, chiar dacă cererea a fost introdusă la o instanta judecătorească, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act începător de executare.
Prescripţia nu este întreruptă, dacă s-a pronunţat încetarea procesului, dacă cererea de chemare în judecata sau executare a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat, ori dacă cel care a făcut-o a renunţat la ea.
Mă interesează subiectul, dacă acea doamnă a rezolvat ceva cu acele restanțe și penalități abuziv calculate. Poate va intra să ne spună ceva despre postarea deschisă aici !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Gubas Gubas Buna ziua ! In 2011 am hotarat sa-mi montez o centrala termica de apartament pentru care trebuia sa indeplinesc niste conditii la asociatia de locatari ! Una ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru chemare in judecata andreidita andreidita am si eu intrebare legata de sumele restante pentru care poti fi chemat in judecata. termenul de 90 de zile prevazut in lege se numara de la data scadentei ... (vezi toată discuția)
prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)