avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua Va rog sa imi raspundeti clar adica sa inteleg si eu.Pe data de 31 ian am terminat cu ccc facuse doi ani ,din 1 februarie am concediu medical ,din raspunsurile primite am inteles ca e legal si se plateste iar in fabrica am fost de doua ori si nu mi s-a spus nimic iar acum ma anunta ca nu mi se plateste .VA ROG SA IMI SPUNETI CUM STA SITUATIA.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:38, 22 Februarie 2010
Angajatorul este obligat sa va plateasca concediul medical. Primele 5 zile vor fi suportate de el, restul de FNUAS (fondul national de asigurari de sanatate)
1. Vorbiti cu angajatorul si spuneti-i sa citeasca OUG 158/2005, privind concediile si indemnizatii de asigurari sociale, din care va redau numai urmatoarele:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. Daca nu se rezolva, luati legatura cu Casa de Sanatate si faceti o sesizare.
Va multumesc la toti pt raspunsuri mai ales ca au fost rapide, pt ca asa o sa pot sa le raspund si eu patronilor.Tocmai ce am fost anuntata ca nu mi se plateste (deoarece trebuia sa merg prima data la munca ).Inca odata multumiri
1. De ce nu spuneti de la inceput cum a fost treaba?
2. Dupa expirarea CCC pana la 2 ani trebuia sa faceti cerere de incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Asta o puteti face si acum, adica mai tarziu.
Va rog sa ma scuzati revin din nou caci acum cica nu am predat concediu medical in 48 de ore cum prevede (legea interioara a fabric)de care eu nu stiam si nu e valabil concediul medical ce sa mai fac?

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere copil popa1979 popa1979 Am contract de munca cu perioada determinata pana la 30 iunie 2014.Din ianuarie 2014 am intrat in medical de risc maternal.Pe 21 mai 2014 am nascut iar cele 42 ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa-mi plateasca concediul prenatal MihaelaTop MihaelaTop Concediu de maternitate Sunt profesor suplinitor cu contract de munca pana la 31 august.Doresc sa intru in concediu prenatal in luna iulie,voi naste pe 25 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Pe data de 14 aprilie 2012, primul copil implineste varsta de 2ani si se termina si concediul de crestere copil. In prezent sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)