avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare somer

Buna ziua. In mai 2009 s-au facut disponibilizari. Acum dorim sa angajam o persoana ca muncitor necalificat dintre cei trimisi in somaj. Prblema este ca am 3 persoane trimise in somaj care erau muncitori necalificati. Sunt obligata sa - i anunt pe toti 3?( nu au trecut inca 9 luni de la disponibilizari). Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:42, 22 Februarie 2010
1. Anuntati unul din ei (cel mai bun) si daca refuza luati-i la rand.
2. Sau anuntati-i pe toti si dati un test, daca e cazul.
3. Dar ce am spus este valabil numai daca a fost vorba de o concediere colectiva. Daca a fost concediere individuala nu mai aveti aceasta obligatie de a anunta pe fostii angajati.
Multumesc pentru raspuns. A fost concediere colectiva. Vrem sa anagajam pe unul din ei, insa nu eram sigura daca pot sa chem doar unul din ei.
le puteti trimite instiintare pe rand... vedeti daca raspunde cineva pozitiv , daca nu scoateti postul la concurs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva adelina20001 adelina20001 BUna ziua! Cum se interpreteaza corect art.68 din Codul Muncii? Art. 68 (1) Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala 22.08.2009 22.08.2009 va rog frumos a-mi raspunde urgent ! Am dat preaviz unei persoane de 20 de zile , ea este muncitor necalificat in cadrul unei formatii ,stiind ca in Cm se ... (vezi toată discuția)
Inspectoratul teritorial de munca viorel_yes viorel_yes Societatea in care \"lucrez \"este in Craiova,dar cu punct de lucru in Bucuresti.Sunt in proces de disponibilizare si doresc sa stiu catre care ITM se face ... (vezi toată discuția)