avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inspectoratul Teritorial de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inspectoratul Teritorial de Munca

Societatea in care "lucrez "este in Craiova,dar cu punct de lucru in Bucuresti.Sunt in proces de disponibilizare si doresc sa stiu catre care ITM se face instiintarea disponibilizari(concedieri),deoarece am adresa in Ploiesti.Se anunta ITM Bucuresti sau Ploiesti? Va multumesc
Viorel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 10 August 2009
Daca dv. ati lucrat la punctul de lucru din Bucuresti, veti depune o reclamatie la ITM Bucuresti, in situatia in care acel punct de lucru functioneaza legal, in caz contrar la ITM Craiova.
Pentru mai multa siguranta, eu as trimite reclamatia la ambele ITM-uri: Craiova si Bucuresti.
Actiunea de chemare in judecata a angajatorului insa trebuie sa o depuneti in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de desfacere/incetare a CIM la Tribunalul Prahova. ;)
Opinia mea este ca Concedierea colectiva se anunta la ITM Craiova, daca la Bucuresti este doar punct de lucru.
1. Nu este vorba de sesizare si de instiintarea privind concedierea colectiva.

2. Nu exista ITM Craiova sau Ploiesti , ci ITM Dolj sau ITM Prahova :)

3. Instiintarea se depune la ITM Dolj, intrucat aici isi are sediul social angajatorul. In instiintare se poate face precizarea care sunt muncitorii care urmeaza a fi concediati si lucreaza la punctul de lucru din Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate angajatorul sa dea afara o femeie insarcinata? murgusergiu murgusergiu buna seara,am si eu o mica nelamurire: sotia este insarcinata in 9 sapt. lucreaza la o firma de aprox 2 ani,si lucreaza la 2 grade timp de 16 ore pe zi. din ... (vezi toată discuția)
Reangajare somer aijin aijin Buna ziua. In mai 2009 s-au facut disponibilizari. Acum dorim sa angajam o persoana ca muncitor necalificat dintre cei trimisi in somaj. Prblema este ca am 3 ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? cossi cossi Buna ziua! As vrea sa va expun o problema care mi s-a intamplat. Sunt angajat la o firma care datorita crizei, din decembrie a inceput sa faca disponibilizari. ... (vezi toată discuția)