As vrea sa imi explice cineva care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg pentru a obtine titlul de proprietate pe terenurile care le mosteneste mama mea si care sunt (in ordine) institutiile carora trebuie sa ma adresez.Multumesc!
1. obligatoriu existenta unei cereri formulate in termen la comisia locala de fond funciar din localitatea unde se afla terenul (ultima zi de depunere a cererilor - 30.11.2005, legea 247/2005).
2. aprobarea acestei cereri, pe baza documentelor doveditoare (registre agricole 1959-1963, registru CAP);
3. inscrierea persoanei indreptatite in Anexa corespunzatoare;
4. intocmirea planurilor parcelare;
5. intocmirea procesului verbal de punere in posesie
6. inaintarea documentatiei catre comisia judeteana de fond funciar, care, impreuna cu OCPI, va emite TP si il va transmite primariei, de unde persoana indreptatita il va ridica sub semnatura.
Daca deja a fost emis un TP pentru unul dntre autorii mamei dvs, tot ce aveti de facut este sa dezbateti succesiunea dupa acel autor decedat. Nu se va emite un TP nou, ci dreptul de proprietate asupra terenurilor se va transmite in baza certificatului de mostenitor si a eventualei iesiri din indiviziune (daca exista mai multi mostenitori indreptatiti).
Etapele de sus pot fi detaliate, insa cam asta este rezumatul a cea ce doriti dvs sa stiti.
raspuns la obiect. problema e ca e cam tarzie aceasta data in a inainta o cerere pentru emiterea TP in baza legii nr.247/2005. Oricum... incercati. Sunt sanse ca cei de la primarie sa va poata ajuta in acest sens.
innainte de comunisti, terenurile au apartinut strabunicului meu pe linie materna, a carui mostenitoare in viata este mama mea. dupa ,1989, bunicii(mama mamei) i s-a eliberat de la primaria comunei o adeverinta cu privire la 11 parcele de teren. pe adeverinta scrie ca foloseste pana la eliberarea titlului de proprietate. din aceste parcele, 3 sunt cuprinse pe teritoriul (sau in apropierea) poligonului de tragere a unitatii militare (*******).pana in prezent cei de la primarie au cerut doar niste extrase de carte funciara si actele care sa dovedeasca descendenta mamei din posesorul initial. desi le-am pus la dispozitie actele cerute, refuza sa imi elibereze titlul de proprietate sub pretextul ca situatia terenurilor cuprinse in poligon au un statut incert (treba dureaza de catziva ani). mi-au cerut sa renunt la respectivele parcele fara a mi se da teren in schimb sau despagubiri financiare.
intrebarea mea este urmatoarea: ce pasi trebuie sa urmez si caror institutii trebuie sa ma adresez pentru a imi clarifica problema parcelelor respective si pentru a intra in posesia titlului de proprietate. multumesc:)
Proprietate
lordionis
Buna ziua. Se poate elibera adeverinta de proprietate de catre comisia locala de fond funciar pentru terenurile inscrise in registru agricol 2010? Mentionez ... (vezi toată discuția)