avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

lucrez la o companie cu un contract pe durata determinata unde am targhet nu am reusit sa imi indeplinesc targhetul mar interesa daca nu mi se prelungeste contractul de munca pe motiv ca nu sunt performanta sau nu mai doresc eu pot sa iau indemnizatia de somaj in CIM scrie ca se va incheia contractul de munca cu art.61 litera d . In campul munci am 2 ani si 6 luni neintrerupti
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:25, 22 Februarie 2010
Potrivit ANOFM, şomerii beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
- au un stagiu de cotizare de minim 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
- nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât indemnizaţia de şomaj;
- nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
- sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
Nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj:
- persoanele care, la data solicitării dreptului, refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor, situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
- persoanele care refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă;
- absolvenţii care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învăţământ;
- persoanele care au încetat raporturile de muncă sau de serviciu prin acordul părţilor sau prin demisie.

Daca va inceteaza CIM la data expirarii sale, conform art.56j din Codul muncii, sau mai inainte, conform art.61d din Codul muncii, beneficiati de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni, nu neaparat consecutive si nu neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj valcris valcris Buna ziua. Am un angajat cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni. La expirarea termenului el poate primi indemnizatie de somaj, in cazul in ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatiede somaj? (2) tundecsaba tundecsaba Am avut un contract de munca timp de un an si jumate pana la data de 14,09,2009. De la data de 15,09,2009 am un contract de munca pe perioada determinata la o ... (vezi toată discuția)
Somaj koka1 koka1 buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in ... (vezi toată discuția)