La noi in oras, in timp ce studiam posibilitatea alimentarii cu apa a unui camin de nefamilisti (am fost obligati de furnizor sa constuim un camin unde sa se faca bransamentul), la fel ca si la dvs. am am descoperit un asemenea camin - era acoperit cu pamant si nu figura in schitele furnizorului, total nefunctional. Era dotat cu vane de separare si un apometru de tip foarte vechi. Am anuntat si noi furnizorul de apa, dar acestia nici nu s-au gandit sa ne puna ceva in carca, ba din contra ne-au multumit, au dezafectat caminul respectiv de fierul vechi si au lasat ditamai caminul din beton la locul lui, l-au luat in evidenta cu gandul ca-l vor scoate ei candva de-acolo, dar iata, au trecut 3-4 ani de atunci si totul este ca la inceput...
In cazul dvs., reprezentantii as. prop. trebuie sa clarifice situatia cu furnizorul care trebuie sa zica merci de faptul ca prin sapaturile pe care le-ati facut ati descoperit acel camin, bun pentru a face o noua instalatie pentru alimentarea separata a celei de-a doua scari. Eu sunt convins ca alimentarea cele de-a doua scari se facea prin acelasi apometru - prin subsolul scarilor, dar dvs. verificati acest lucru, adica sa puteti demonstra acesta posibilitate. Mai orientati-va si dupa consumul lunar de pana acum. Ca un exemplu, o scara de 20 ap. cu 60-65 persoane consuma cam 120-150 mc/luna. In conditiile in care acest consum este dublu, si mai demonstrati ca scara 2 se alimenta cu apa prin scara 1, nu trebuie sa va fie teama.
Pe de alta parte, cine credeti ca se face vinovat de o asa bulibaseala, dvs. proprietarii, ori dumnealui furnizorul? Chiar vine fiecare si face ce vrea cu instalatiile de apa ? Asa ca, una peste alta, cum ziceam mai sus sa se multumeasca cu faptul ca printr-o intamplare ati gasit un camin numai bun de a face un nou bransament. Cred ca va trebui sa continuati sapaturile ( cel putin 1,2 m adancime) pentru a duce apa de la bransament la scara 2.