avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hartuire?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hartuire?

ce pot face impotriva cumnatului cand acesta este sub influenta alcoolului si ma ameninta?mentionez ca locuim in acelas apartament (eu cu sotul,el cu sotia si copilul,soacra).nu putem pleca cu gazda pentru ca nu ne permitem.sotul meu fiind bolnav(hepatita virus c si diabetic cu insulina)necesita liniste.ce pot face?se comporta asa numai in lipsa sotului.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:13, 22 Martie 2010
Sa discutati aceasta problema cu sotul dvs. si cu ceilalti membrii de familie si sa incercati sa gasiti impreuna o rezolvare.
Daca nu se va gasi o solutie, nu sunt convinsa ca daca veti face o plangere la Politie pentru amenintare, de exemplu, atunci cand "cumnatul" va consuma alcool, nu va prolifera, din nou, la adresa dvs. amenintari...
Cred ca mai degraba "convietuirea" cu dvs. si sotul dvs. (in aceeasi casa) il determina pe cumnat sa va ameninte si mi se pare a fi si las, deoarece va ameninta "in lipsa sotului"...
Dar nu ne-ati spus cu ce anume va ameninta cumnatul...cumnata dvs., restul membrilor familiei, de obicei asista la aceste incidente?Ce atitudine au?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
se intampla de obicei cand eram singuri in bucatarie.mai nou nu mai tine cont.in fata cumnatului din partea sotiei m-a amenintat ca ma bate.ijurii de tot felul care nu pot fi repeoduse aici .problema sta asa:
tatal sotului este decedat din 91 sau 92 si nu s-a dezbatut nici o mostenire pe apartament.cat traieste mama lor vor sta aici pe urma nu stie ce va face si cred ca e speriat de ce va fi avand in vedere ca mama are 77 ani.am surprins mai multe discutii in care sugera ca ar vrea sa scape de fratele sau.odata a zis ca pune pe cineva sa il bata in ficat ca tot e bolnav si nu se vede.si multe altele...........
Depuneti o plangere penala la Politie impotriva cumnatului dvs.pentru amenintare.
Sfatul meu este sa faceti plangere penala la parchet si la politie impotriva cumnatului dvs. In acest fel se va linisti cu certitudine!
Luati legatura si cu politistul de proximitate,dar formulati plangere penala,atat la politie cat si la Parchet, impotriva cumnatului pentru infractiunea de amenintare ,conf.art.193 c.pen.
De asemeni,de fiecare data cand provoaca scandal si se afla in stare de ebrietate,telefonati la politie si va fi amendat contaventional la Legea nr.61/1991.
Sa vedem daca dupa cateva amenzi substantiale ,mai ii raman bani pentru alcool.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere kat kat Am hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei de intretinere stabilita la salariul minim pe economie inca din luna noiembrie anul 2007 , pensie stabilita ... (vezi toată discuția)
Dosar penal denisa.f denisa.f Bună ziua , azi de dimineață cumnata ,sora soțului meu cu care suntem în conflict de vreo 6 luni (conflicte pe care ea le face) a venit de la locuința ei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintare daniela-dana daniela-dana Buna ziua.ma numesc Daniela si am 30 de ani.sunt mama unui baietel de 7 anisori care in prezent traieste cu mine si parintii mei tatal avand probleme psihice ... (vezi toată discuția)