avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INFRACTIUNEA DE SICANA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INFRACTIUNEA DE SICANA

Uu functionar vamal este sicanat in trafic de catre o persoana care a incalcal legea vamala si a fost sanctionat de acesta iar functionarul depune plangere sustinand ca aceste fapte constituie infractiune. Ce se poate retine in speta si ce masuri tb sa ia organul de cercetare penala?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
klaus86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:58, 22 Februarie 2010
Nu constituie infractiune, ci mai degraba o contrventie , conform Legii 61 /1991 , art. 2 :
Constituie contraventie savirsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sint comise in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
1) savirsirea in public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;
ContSters47264, utilizator
Nici eu nu inteleg care sa fie infractiunea.
Insa depinde ce a scris in plangere.
Daca veti merge la audiere ar fi bine sa aveti si avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere fondul respectiv preexistenta relatiilor tensionate intre parti,in baza caruia a avut loc sicanarea in trafic ,care nu a fost constatata si nici consemnata in conditiile legii,reclamantului ii revine obligatia sa sustina si sa probeze acuzele.
Din precizari nu reies elemente si indicii ale vreunei fapte sub incedenta penala
ynocentta, utilizator
In functie de continutul sicanelor facute,acesta,astfel cum le-ati relatat,imbraca mai curand forma unor contraventii.
Totusi angajatul vamal poate aduce la cunostinta conducerii institutiei cele petrecute iar aceasta ,daca este cazul va lua masurile necesare,sesizand organele in drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? ... DanCristian199 DanCristian199 Politia mai face ceva in caz in care o persoana te jigneste ? Se mai aplica sanctiuni? In trecut,calomnia si jignirea erau considerate fapte penale (vezi toată discuția)
Nuditatea in public pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste nuditatea in public. Imi poate spune mie cineva cum se pedepseste daca ma dezbrac in strada? Si care ... (vezi toată discuția)
Șicanare în trafic (depășire, încetinire, oprire în mijlocul străzii și semne obscene). ce sancțiune poate primi cine face așa ceva? florin.strambu@yahoo.com florin.strambu@yahoo.com Am fost șicanat in trafic de doi tineri care m-au depășit cu viteza si mi-au arătat lucruri obscene iar cand au ajuns în fața mea au încetinit masina de ... (vezi toată discuția)