avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incalcarea dreptului la promovare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incalcarea dreptului la promovare

Functionar public, angajat al institutiei din 2005 pe studii medii, la politia comunitara, absolvent al Facultatii de drept si Administratie publica, anul 2007, forma de invatamant zi, durata 4 ani, absolvent de Masterat Stiinte Juridice, anul 2009, este normal ca in anul 2010 sa fiu incadrat pe studii medii, as putea ocupa temporar o functie de conducere, cum puteam face vechime in specialitatea studiilor, daca incalcarea dreptului la promovare mi-a blocat efectuarea vechimii in specialitatea studiilor, de ar trebui sa fac sa pot participa la concurs daca este scos postul?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:09, 22 Februarie 2010
Daca postul pe care ati fost angajat are ca cerinte studii medii simplu argument ca ati terminat o facultate nu este suficient pentru ca cerintele acestuia sa fie modificat. Daca se va continua asa in curand si cerintele de studii ale unui post de necalificalificat vor trebui schimbate in cerinte studii superioare daca respectivul ocupant termina o facultate (are si el dreptul).
Nimeni nu contesta studiile absolvite si ma bucur ca (poate) avem cei mai multi licentiati, masteranzi si doctoranzi (unii chiar precoci) dar, pentru a ocupa un post conform pregatirii si nazuintei dvoastra va trebui sa "vanati" un post vacant pentru care cerintele de studii sunt cele pe care le indepliniti si sa aplicati la el, fie ca este la stat fie ca este la privat.
In concluzie, cred ca nu v-a fost luat dreptul la "promovare".
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)
Dosar candidatura concurs functionar public primarie AlinMandrica AlinMandrica Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi, raspunsuri referitoare la urmatoarea problema de care ma \"lovesc\": de curand am aplicat pentru un ... (vezi toată discuția)
Promovare GHEORGHE CARMEN GHEORGHE CARMEN SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI SUNT INCADRATA PE POST CU STUDII MEDII. ANUL TRECUT AM TERMINAT MASTERUL IN DREPT, SI DESI INSTITUTIA SI COMPARTIMENTUL LA CARE ... (vezi toată discuția)