avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit

Buna
Ce se intampla cu scutirea de impozit pe profit in cazul in care profitul este reinvestit in produse?
Concret : profit 60000 lei pe anul 2008 ,sfarsit de an 2008 ,tot profitul este investit in produse medicale si ortopedice ,deci nu se scoate nici un ban de pe firma
aceaiasi problema si pentru 2009,
Firma are cota TVA 9%,si 3% impozit ,dar anul acesta am platit mult mai mult din cauza forfetarului .Nu sint expert dar...e frectie la picior de lemn.Ptr alte firme mari care nu isi platesc taxele firmele mici devin falimentare...:((
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:52, 3 Martie 2010
Chiar si neexpert si ar fi trebuit sa stiti un lucru : exista si contabili pe lume.
Daca ati fi avut vreun contabil v-ar fi explicat ca societatea dv. a fost platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor, ca acest impozit se calculeaza la veniturile obtinute si ca atare in cazul dv.nu se pune problema scutirii de un impozit pe care nu-l platiti.
Normal ca nu sint expert ,contabil am si inca unul autorizat dar tot nu inteleg daca profitul firmei a fost investit in produse ,nu se face scutire la taxe (impozit pe profit )?tot am platit o gramada de impozit asta nu inteleg
Domnul Savu v-a explicat foarte bine!

Pentru profitul reinvestit firmele sunt scutite de la plata impozitului pe profit. Impozitul pe profit se determina prin aplicarea cotei de 16% asupra profitului impozabil.

Dvs. avand (in 2008 si 2009, din cate inteleg) "cota de 3% impozit", inseamna ca in perioada respectiva societatea dvs. a activat ca microintreprindere, deci a platit impozit pe veniturile microintreprinderilor. Acest impozit se calculeaza prin aplicarea cotei de 3%, asupra veniturilor impozabile ale societatii.

Dupa cum se vede, dvs. nu ati platit impozit pe profit, deci nu are ce sa se reduca in cazul reinvestirii profitului.

Acest lucru trebuia sa va explice contabilul, asa cum a precizat inaintea mea si dl. Savu.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit de dividente balint balint Buna ziua! Va rog sa ma ajute cineva, cine pricepe! Am urmatoarea problema: in 2008 am avut un profit relativ mare pe firma ( sunt asociat unic). La ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit dividende oug 200/2008 placarifaine placarifaine va rog sa ma lamuriti in privinta aplicarii acestei ordonante. cum dovedim ca reinvestim dividendele conform legii pentru a nu plati impozitul de 16%? (vezi toată discuția)
Profit reinvestit ella2389 ella2389 Buna ziua. de ce se face repartizarea la rezerve a sumei profitului pentru care s-a beneficiat de scutire de impozit pe profit? de ce se constituie rezerva ... (vezi toată discuția)