Cel mai bine pentru dumneavoastra ar fi sa apelati la serviciile unui avocat specializat in drept penal. Acesta ar fi singurul in masura sa va indrume in functie de elementele concrete.
Cat despre procesul verbal de sesizare din oficiu... ar fi mai multe de comentat! Cred totusi ca faceti o confuzie intre PV-ul intocmit de agentul constatator si un eventual PV de sesizare din oficiu. Primul este supus regimului instituit ed OG 2/2001, fiind incheiat de catre un organ de constatare, iar al doilea se supune regulilor de procedura penala fiind un act incheiat de catre politia judiciara. (in temeiul art 221 sau 467 C.p.p) Oricum, procesul verbal de sesizare din oficiu se poate fi contestat in temeiul art 275 si urmatoarele C.p.p.
Conform art.214 C.proc.pen., (5) "Procesele-verbale incheiate de aceste organe constituie mijloace de proba", iar conform (3) al aceluiasi articol, "Actele incheiate se inainteaza procurorului in cel mult 3 zile de la descoperirea faptei ce constituie infractiune, afara de cazul cand legea dispune altfel."
Se va incheia proces-verbal si cand se va prezenta materialul de urmarire penala...si nu vad cum veti putea sa-l contestati...
Puteti formula in baza art.275 plangere impotriva modului in care a fost incheiat p.v. prin care s-a constatat refuzul dvs. de a vi se recolta probe biologice, dar va trebui sa dovediti contrariul celor cuprinse in p.v., simpla sustinere ca nu este adevarat, lipsita de "dovezi", nu va face decat sa va fie respinsa cererea/plangerea.