avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal de sesizare din oficiu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal de sesizare din oficiu

nu stiti cum pot sa contest un proces verbal de sesizare din oficiu/
va ultumesc:">
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 20:55, 24 Februarie 2010
bun si de o dovada cum fac?#-o
Cel mai bine pentru dumneavoastra ar fi sa apelati la serviciile unui avocat specializat in drept penal. Acesta ar fi singurul in masura sa va indrume in functie de elementele concrete.
Cat despre procesul verbal de sesizare din oficiu... ar fi mai multe de comentat! Cred totusi ca faceti o confuzie intre PV-ul intocmit de agentul constatator si un eventual PV de sesizare din oficiu. Primul este supus regimului instituit ed OG 2/2001, fiind incheiat de catre un organ de constatare, iar al doilea se supune regulilor de procedura penala fiind un act incheiat de catre politia judiciara. (in temeiul art 221 sau 467 C.p.p) Oricum, procesul verbal de sesizare din oficiu se poate fi contestat in temeiul art 275 si urmatoarele C.p.p.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Conform art.214 C.proc.pen., (5) "Procesele-verbale incheiate de aceste organe constituie mijloace de proba", iar conform (3) al aceluiasi articol, "Actele incheiate se inainteaza procurorului in cel mult 3 zile de la descoperirea faptei ce constituie infractiune, afara de cazul cand legea dispune altfel."
Se va incheia proces-verbal si cand se va prezenta materialul de urmarire penala...si nu vad cum veti putea sa-l contestati...

Puteti formula in baza art.275 plangere impotriva modului in care a fost incheiat p.v. prin care s-a constatat refuzul dvs. de a vi se recolta probe biologice, dar va trebui sa dovediti contrariul celor cuprinse in p.v., simpla sustinere ca nu este adevarat, lipsita de "dovezi", nu va face decat sa va fie respinsa cererea/plangerea.
nu.dovada inlocuitoare in acest caz nu are valabilitate.
daca ajungeti in instanta permisul se va anula

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest la recalibrat laurentiusorin laurentiusorin Pe motivul ca etilotestul era la recalibrat politisti nici macar nu de la rutiera mi-au cerut probe biologice dar am refuzat.La ce sa ma astept ?Au trecut mai ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru refuz recoltare probe biologice Razvu10 Razvu10 Salut la toata lumea ! Am fost oprit pe la ora 4 dimineata de un politist de la rutiera, acesta a venit la mine cu alcool testul cu \"duda\" aia din capat ... (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)