avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... invatati-ma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

invatati-ma

buna seara
va rog sa ma invatati ce sa fac pt. ca nu stiu
m-amcasatorit in anul cind a luat fiinta C.A.P -ul si am primit de la parinti 2 ha teren insa nu a mai fost timp sa imi fac rol..dupa 2000 am dat terenul la copii ..acestia l-au muncit si ingrijit insa acum cel mare vrea sa vinda o parte din el..marea problema este ca NU POT pt ca il am pe acelas titlu cu fratele mostenitor care nu m-a chemat la succesiunea dapa tata(dupa mama am renuntat la mostenire in favoarea tatalui).....problema mare este ca eu nu am stiut ca tata ar fi lasat un testament fratelui meu PE TOT .....mobile si imobile.....tata e decedat de 16 ani mama de 18 iar eu nu stiu nimic de ;;;
1..succesiunea dupa tata
2..testament
3..acum ce e de facut? voi pierde terenul
4..ce sa fac? invatati-ma

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:37, 22 Februarie 2010
Daca apareti "pe acelas titlu" impreuna cu fratele dvs., puteti face iesirea din indiviziune, solicitand in instanta atribuirea loturilor deja "muncite de ani de zile de copii dvs.".
Daca nu apareti in nici un act, aveti posibilitatea sa atacati testamentul pentru incalcarea rezervei succesorale.
Fara o actiune in instanta, nu o sa va castigati "drepturile legale", astfel ca sfatul concret al unui avocat va este necesar.
titlul de proprietate este pe numele tatalui nostru


multumesc pt. raspuns!
pot sa atac testamentul dupa 16 ani ( unii zic ca nu )
1. verificati cine apare ca titular al dreptului de proprietate asupra terenului, la directia de taxe si impozite si registrul agricol al primariei. Daca terenul este tot pe numele tatalui dvs, sunt mari sanse ca fratele dvs. sa nu fi dezbatut succesiunea. In acest caz, trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs, iar fratele nu cred ca va arata la notar testamentul, intrucat acesta (daca este asa cum spuneti dvs) ar incalca rezerva succesorala si este, in esenta, anulabil (in astfel de cazuri, o solutie ar fi invocarea nulitatii absolute a testamentului in cauza, invocandu-se frauda la lege - act incheiat pentru a ocoli prevederile referitoare la mostenirea legala)
2. faceti o cerere la Camera Notarilor Publici pentru a verifica daca a fost sau nu dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs (in caz afirmativ, solicitati eliberarea unei copii a certificatului de mostenitor, a carui nulitate poate fi ceruta prin instanta, in functie de situatie).
Pentru a dezbate succesiunea dupa tatal dvs aveti nevoie de:
- anexa 24 de la primaria ultimului domiciliu;
- certificat de atestare fiscala pentru succesiune;
- originalul TP'
- certificatul de deces;
- actele de stare civila ale mostenitorilor.
Daca fratele dvs. nu se prezinta la notar sau nu va pune la dispozitie originalul TP, nu va ramane decat sa dezbateti succesiunea prin instanta, urmand apoi a se face iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)