avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 4 incheieri admise si una respinsa plus decizia de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

4 incheieri admise si una respinsa plus decizia de la recurs de respingere

La istoria creantei cesionate boschetarului:

In perioada 18 - 24 nov. 2005, s-au solicitat in secret fata de mine, aprobari de exec. silita pentru conturile bancare ale tuturor bancilor din Bucuresti, la fiecare sector in parte .

Sectoarele 1, 2, 4 si 5 au admis cererile dand rezolutii in camera de consiliu fara citarea partilor.
Sectorul 3 a depistat lipsa procedurilor legale si a respins cererea ca fiind prescrisa.
Recursul judecat la o instanta superioara, la cam de consiliu a TB, a fost respins, emitandu-se o decizie definitiva si irevocabila de prescriere. "Creditorul" nu a urmat nici o alta cale de atac. A cesionat boschetarului, si asa a ajuns iar pe masa sect. 5.

Daca imi poate raspunde cineva, nelamuririle mele sunt:

Decizia de prescriere emisa de instanta superioara in urma recursului a avut efect si asupra celor 4 inchieri emise (cu admitere incuviintare) anterior deciziei si conf. carui art.?

Cele 4 incheieri existente puse in secret la sare si piper, si nemaifacandu-se absolut nimic cu ele din clipa emiterii (18-24 nov.05) fiind inghetate si in prezent (fara a-mi aparea cel putin o instiintare despre existenta lor : notificare, somatie, aplicare, absolut nimic, ...) , ar mai putea fi considerate valabile?

Excluzand existenta deciziei de prescriere, (presupunand ca nu ar exista o asemenea decizie), cele 4 incheieri nelucrate in nici un fel (din 18 nov.05 si pana acum) ar mai putea fi valabile in sensul ca, ar putea (asa nude) sa reprezinte dovezi de intrerupere a perioadei de prescriere? Conf. carui art?

Poate o instanta inferioara celei care a emis decizia de prescriere sa revizuiasca din proprie initiativa cauza si sa anuleze evtl. decizia TB si efectele ei cata vreme creditorul insusi nu a fost interesat in aceasta privinta neactionand in nici un fel din 13.03.06?

cu mii de multumiri!

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa din 2005 si cesionata in 2006, unui boschetar pentru 1 dolar georgetta9 georgetta9 Buna ziua! Nu mai pomenesc de istoria unei tepe (cand aveam fabrica) in urma careia m-am pricopsit cu o chitanta semnata de mine pentru o suma care nu a ... (vezi toată discuția)
Concluzii referitoare la tepe musamalizate de instanta georgetta9 georgetta9 Nu mai pomenesc de o teapa primita in 2000, dar de atunci ma lupt cu un grup pornit pe datul tepelor, a caror fapte sunt musamalizate sau acoperite de cateva ... (vezi toată discuția)
Sos! recursul "debitorului" este posibil sau nu? georgetta9 georgetta9 Deci: exista o decizie prin care tribunalul de recurs a statuat prescrierea. Ea a fost irevocabila si a ramas definitiva prin neatacarea ei. Dar ... (vezi toată discuția)