Am ancheiat un contract de anchiriere utilaj de la o anume s. c la care la data respectiva am uitat sa trec an contract perioada ca fiind determinata,ulterior am facut o antelegere verbala la un pret mai mic pentu un alt contract toate bune si frumoase pana cad s c.respectiva mi-a taiat o factura cu pretul de prim contract folosindu-se de faptul ca nu am trecut atunci perioada si spunandu-mi ca are caracter permanent acel contract, . .sc respectiva mi-a trimis o invitatie de conciliere ,doresc sa merg -dar daca refuz ce se poate antampla pecizez ca firma o am deschisa de 6 luni si acela era primul contract pe care l-am ancheiat
atita timp cit in contractul incheiat nu este precizata, in mod clar, durata pentru care acesta se aplica, se considera ca, contractul este permanent, pina la momentul in care se incheie un act aditional prin care se stabileste clar durata contractului. pina la incheierea unui astfel de act aditional, va sfatuiesc sa mergeti la conciliere, sa vedeti in ce mod se face plata contractului aflat in vogoare, si... poate mai multa atenie pe viitor.
va rog sa ma ajutati daca se poate cu urmatoarele probleme :utilajul l-am anchiriat pentru a lucra la o alta s.c.(an notificarea de la av spun ca eu am subanchiriat utilajul altei s c fara a le cere permisiunea) au dreptate?2. ei mi-au taiat factura pe baza raportului de lucru de la s c respectiva (uitand de antelegerea verbala si folosindu-se de contractul anterior respectiv de acele tarife )mentionez ca eu nu am semnat acel raport de lucru pe care l-a primit soferul autogrederului de la reprezentantii acelei sc .Va rog sa ma scuzati ca insist si sa mai andraznesc daca mai am nelamuriri am 25 de ani si ancerc sa rezist situatiei
A fost o experienta si ma tem ca ceva veti plati pentru "sansa" de a fi trait-o.
Partea buna a lucrurilor sta in vorba nu-mai-stiu-cui care zicea ceva de genul: "nu exista bani mai bine intrebuintati decat cei cu care m-a inselat cineva. Am cumparat ...minte/intelepciune".
Partea rea e sa nu fi priceput nici de data asta ca e mai bun un avocat/jurist la "casa omului" decat sa tot platiti, pentru experiente de-astea, pe toti cei care desfasoara relatii comerciale manati de orice, mai putin de buna-credinta.
Stati macar acum de vorba cu un avocat. Nu pe forum. Aici e greu de ghicit daca l-ati "subanchiriat" si pe Gheorghe soferul odata cu utilajul. Am pus ghilimelele pentru ca o persoana nu poate face obiectul locatiunii, dar tot as vrea sa pricep al cui e soferul si ce legatura are acel "raport de lucru" cu pretul locatiunii (sau nici asta nu-i prea limpede in contract?).
Potrivit Art. 1436. Cod civil " - Locatiunea (inchiriere) facuta pentru un timp determinat inceteaza de la sine cu trecerea termenului, fara sa fie trebuinta de o prealabila instiintare.
Daca contractul a fost fara termen, concediul (denuntarea) trebuie sa se dea de la o parte la alta, observandu-se termenele defipte de obiceiul locului."
ceea ce inseamna ca acest contract este incheiat pe perioada nedeterminata si astfel dvs. aveti posibilitatea ca in baza unei notificari prealabile (care sa aiba un termen suficient pt a permite societatii sa inchirieze acel bun unei alte persoane, exemplu 30 de zile) sa denuntati (sa incetati) acest contract.
bineinteles sunteti obligat sa platiti chiria pana la data denuntarii contractului.
Sfat: concomitent procedati astfel:
- trasnmiteti o notificare prin executor judecatoresc de denuntarea a contractului;
- prezentati-va la conciliere
Contract inchiriere
abeje
denuntare unilatera
Am un contract de inchiriere pe perioada determinata inregistrat la organele fiscale.In cazul in care doresc incetarea lui (din motive ... (vezi toată discuția)