avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura pentru contract de consignatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura pentru contract de consignatie

Buna
Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la factura avem :
-pretul telefonului aflat in regim de consignatie
-comisionul aferent(10%)
-reducerea comerciala,care de multe ori este mai mare decat comisionul
Nu-mi dau seama cum si cat TVA scriu in factura....
Cum se face factura?Ma poate ajuta cineva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kovacsdaria , utilizator 19:07, 25 Martie 2008
Kovacsdaria a scris:

Tel nu se vand sub pretul de achizitie.
Factura arata cam asa:
pret tva
tel: 135 (valoarea de achizitie) -
comision 12.61 2.39
reducere - 126.05 -23.95
aici am avut probleme cu tva-ul.
dar dupa am facut reducerea comerciala separat : reducere de 135 fara tva si reducere de 12.61+ 2.39 si asa iese.
Sunt constienta ca nu e corect ,dar nu este firma mea si nu pot lua decizii.Incerc doar ca in evidentele contabile si in facturi sa nu fie greseli mari.
Multumesc pentru ajutor

Ceea ce faceti este gresit si veti avea probleme la un eventual control.
AM inca o intrebare ,daca tel este cumparat de la o alta persoana ,dar este nou si nu am pe el factura ci contract de consignatie ....si-l dau mai departe folosind aceeasi metoda ....tot gresit este nu?
Ma refer legal sau contabil....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Casa de amanet alina83g alina83g Am o casa de amanet si am inteles ca trebuie sa platesc tva doar la adaos in urma vanzarii de bijuterii second - hand, nu la toata cantitatea vanduta,daca ... (vezi toată discuția)