avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit vanzare imobil mostenit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit vanzare imobil mostenit

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea privinta.
Urmeaza sa cumpar un imobil de la un proprietar care a mostenit un apartament anul trecut. In urma cu mai multi ani avea 50% din respectivul apartament, iar dupa moartea proprietarului a dobandit in urma testamentului lasat de decedat si restul de 50%. Anul trecut a facut masa succesorala si acum e proprietar deplin.
Va rog sa imi spuneti cat trebuie sa plateasca impozit in acest caz, 3% sau 1%? Pentru ca acest impozit ne-am inteles sa-l platesc eu...

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: micale , utilizator 13:35, 23 Februarie 2010
procentul nu va intrereseaza.. va duceti la DITL si va spne cat avetid e plata.. suma o calculeaza ei dupa niste norme destul de complicat de explicat aici
Impozitul mi s-a spus ca se plateste la notar, nu la DITL.
D-asta ma intereseaza procentul exact..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire cristina1980 cristina1980 buna ziua. mama mea in urma divortului a dobandit un apartament suntem 2 frati si ea doreste sa stie care ii sunt drepturile ei in acest apartament si ce act ... (vezi toată discuția)
Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme v.korbw v.korbw V-as ramane recunoscatoare daca a-ti putea sa ma consultati in urmatoarea problema:Sotul a decedat in urma cu 2 luni de zile,locuiam impreuna de 10 ani in ... (vezi toată discuția)