as dori daca se poate un raspuns la urmatoarea problema pe care o am.
Am infiintata de un an un PFA, neplatitor de TVA, cu norma de venit activitate de realizare software la comanda, cod 6201. Colaborez in baza unui contract cu o companie din UE care imi remite lunar conform unei facuri emise in euro o anumita suma.
Am emis facturile lunare catre ei de pe PFA, dar contul deschis de mine, in care am primit banii a fost in contul meu de persoana fizica ( unde este specificat de unde vin banii si ca suma reprezinta plata conform contract ) si nu cont de PFA.
Intrebarea mea este daca nu cumva am gresit si voi aparea acum la fisc cu o suma incasata in euro, neimpozitata, pe persoana fizica.
Multumes anticipat
s-a mai discutat chestiunea contului deschis pe pfa aici ,pe forum . Opiniile sint impartite : unii au sustinut ideea ca atit timp cit banii sint ai persoanei care dispune total de ei nu e necesar un cont separat pentru pfa, mai cu seama ca acest cont presupune costuri .
Eu sint de parere ca este bine venit un cont aparte al pfa-ului , pentru a se putea evidentia clar ce anume apartine de pfa , de activitatea acesteia .
Legislatia nu e clara in acest sens .
Pfa sau srl?
alexandra08
Salutare forumisti si dragi avocati :)
Fratele meu are un handicap grad I, dar este un programator f bun davada fiind si faptul ca pana la momentul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa
cfv1000
Buna ziua
Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii.
PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer.
Din cate ... (vezi toată discuția)