avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pfa cu norma de venit si incasare euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pfa cu norma de venit si incasare euro

Buna ziua,

as dori daca se poate un raspuns la urmatoarea problema pe care o am.
Am infiintata de un an un PFA, neplatitor de TVA, cu norma de venit activitate de realizare software la comanda, cod 6201. Colaborez in baza unui contract cu o companie din UE care imi remite lunar conform unei facuri emise in euro o anumita suma.
Am emis facturile lunare catre ei de pe PFA, dar contul deschis de mine, in care am primit banii a fost in contul meu de persoana fizica ( unde este specificat de unde vin banii si ca suma reprezinta plata conform contract ) si nu cont de PFA.
Intrebarea mea este daca nu cumva am gresit si voi aparea acum la fisc cu o suma incasata in euro, neimpozitata, pe persoana fizica.
Multumes anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:02, 27 Februarie 2010
s-a mai discutat chestiunea contului deschis pe pfa aici ,pe forum . Opiniile sint impartite : unii au sustinut ideea ca atit timp cit banii sint ai persoanei care dispune total de ei nu e necesar un cont separat pentru pfa, mai cu seama ca acest cont presupune costuri .
Eu sint de parere ca este bine venit un cont aparte al pfa-ului , pentru a se putea evidentia clar ce anume apartine de pfa , de activitatea acesteia .
Legislatia nu e clara in acest sens .
* trebuie neaparat deschis un cont pentru PFA, in cazul unui control sunteti pasibil de amenda.
E bina sa deschideti un cont pe PFA; din punctul de vedere al bancilor sunteti asimilat persoanelor juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pfa norma de venit catre pfa venit real white,wizard white,wizard Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie legata de cheltuielile deductibile: - Eu am un PFA Venit Real (cod CAEN 6201 - Activitati de realizare a ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl? alexandra08 alexandra08 Salutare forumisti si dragi avocati :) Fratele meu are un handicap grad I, dar este un programator f bun davada fiind si faptul ca pana la momentul ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa cfv1000 cfv1000 Buna ziua Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii. PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer. Din cate ... (vezi toată discuția)