avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art61 lit a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art61 lit a

Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat?
Mi-am dat demisia ptr motivul,un alt loc de munca afara si nu puteam sa mai raman cele 15 zile impuse de ei,altfel pierdeam celalalt post.
Pe cartea de munca se mentioneaza:Incetare contract art 61 lit a iar pe decizia primita cu desfacerea contractului,motivul mentionat: absente nemotivate.
Spuneti-mi ma afecteaza,mai pot lucra?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:42, 23 Februarie 2010
in principiu, nu va afecteaza cu nimic. se diminuiaza drepturile salariale cuvenite
Nu va afecteaza prea mult daca v-ati gasit deja un alt loc de munca.
Singura consecinta potential neplacuta este ca toti angajatorii dvs. viitori vor vedea ca, la un moment dat, ati fost concediat disciplinar.

Nu vad de ce ati primi salariu diminuat de la fostul loc de munca - trebuie in continuare sa primiti salariul pentru cat ati lucrat (si nu ati lipsit nemotivat). Nu este legal sa fiti si concediat si, in acelasi timp, sa vi se retina din salariu ca sanctiune disciplinara.
catalin ciobanu a scris:

in principiu, nu va afecteaza cu nimic. se diminuiaza drepturile salariale cuvenite


Absentele diminueaza drepturile salariale cuvenite. Desfacerea cim pe art 61 a , nu va afecteaza in principiu, puteti sa va gasiti loc de munca, daca angajatorul nou e dispus sa incheie contract. Va afecteaza putin imaginea - privind capacitatea de a respecta disciplina la locul de munca, nu capacitatea de munca .
Salariatul are drepturi si obligatii,iar una din obligatiile dvs. era respectartea perioadei de preaviz in cazul demisiei pp.

Pentru desfacerea CIM urmare a unei abateri disciplinare trebuie declansata cercetarea disciplinara prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia? cristins cristins buna ziua. daca cineva isi depune demisia in ziua de....este obligat sa mai stea cele 15 zile de preaviz? si daca nu se prezinta 3 zille lucratoare consecutiv ... (vezi toată discuția)
Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)