buna ziua.am si eu o intrebare.am depus acctele de divort iar sotul meu nu vrea sa accepte divortul.eu lucrez in strainatate si vreau sa-mi iau copilul cu mine dar el nu vrea sa semneze actele de incredintare.cum pot scoate copilul din tara?va roj dati-mi un raspuns.multumiri anticipate.
Castigati procesul de divort inclusiv incredintarea minorului dupa care il veti putea scoate din tara.Ati mai putea cere incredintarea provizorie,pana la solutionarea actiunii de divort, printr-o ordonanta presedintiala.
Daca paratul se opune divortului,instanta de judecata,pe baza probatorului administrat in cauza,poate pronunta divortul chiar si fara acordul paratului.
Odata cu pronuntarea divortului,instanta va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat copilul.In cazul in care minorul va va fi incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila,atunci veti putea scoate copilul din tara doar pe baza acelei hotarari judecatoresti.
Divort
ContSters133679
buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ... (vezi toată discuția)