avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida in timpul somajului

Buna ziua

Am o problema in legatura cu gravida in timpul somajului.

In perioada 15.01.2007 pana in data de 22.10.2007 am fost gravida si am nascut un baietel. In momentul terminarii concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani (23.10.2009) am fost nevoita sa intru in somaj din cauza desfintarii firmei.Din data de 20.11.2009 pana in data de 20.11.2010 voi fii in somaj.Intrebarea mea este : pot sa raman iar gravida si sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?

Astept raspunsul Dvs.

Mihaela
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 23 Februarie 2010
1. De la data nasterii copilului dati inapoi 12 luni, in care trebuie sa aveti venituri profesionale supuse impozitarii.
2. In aceste 12 luni intra si perioadele in care ati fost in somaj sau in concediu medical.
3. Din somaj puteti intra direct in concediu de maternitate si apoi in CCC pana la 2 ani.
4. Pentru asta, puteti prelungi perioada de somaj cu concedii medicale, concediu de maternitate si apoi CCC pana la 2 ani.
5. Certficatele de concediu medical si de maternitate le duceti la AJOFM care le calculeaza si le plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal vali2588 vali2588 BUNA SEARA .MA NUMESC VALENTIN SI AM O INTREBARE PTR DUMNEAVOASTRA: SOTIA MEA ESTE GRAVIDA IN LUNA 8.A LUCRAT TIMP DE 2 ANI SI 6 LUNI LA O FIRMA DIN BUCURESTI ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata-dreptul la somaj si indemnizatie crestere copil aittu aittu Buna ziua, fiica mea are incheiat un contract de munca pe perioadă determinată care îi încetează de drept în data de 08 septembrie 2016. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)