avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... prima de concediu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

prima de concediu

Imi puteti spune va rog daca dupa intarea in vigoare a Legii 330, personalul contractual din administratia publica mai beneficiaza de prima de concediu daca aceasta prima era prevazuta in CCM?
Pentru functionarii publici ramane in vigoare acel articol din OG 6 care prevede acest drept dar cu personalul contractual ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: george_sind , utilizator 10:23, 24 Februarie 2010
Functionarii contractuali, nu au avut niciodata dreptul la aceasta prima! Ce ati prevazut dvs. in CCM, este o prevedere ilegala. :)
De ce ar fi ilegala?? Pentru ca insasi Constitutia spune pe undeva (mi-e lene sa caut si articolul, cred ca e 40 si ceva) ca rezultatul negocierilor colective este garantat? Cum ramane cu "contractul legea partilor"?? Sau cu prevederea CCMUN cum ca partile pot negocia "si alte sporuri", cu mentiunea ca insasi CCMUN precizeaza ca se aplica inclusiv institutiilor bugetare?? Sau cu obligatia oricarui angajator cu peste 21 de salariati (fara a se distinge intre bugetar si privat) de a incheia CCM la nivel de unitate? Ori cu viza care o primeste orice CCM si care se considera viza de legalitate?
Adica unii sunt mai egali ca altii sau cum?
Cred ca prea ne-am obisnuit sa aplicam toate legile astea fara cap si fara coada, pe care le "naste" oricine ajunge la putere si uitam ca exista si Curtea Constitutionala pe lumea asta, si instante unde se pot contesta rapoartele Curtii de Conturi, si altele.
Stiu ca sunt nitel offtopic, dar ma apuca un drag de Ordinul ministrului muncii 32/2010 care spune negru pe alb ca nu se iau in considerare sporurile stabilite prin negocieri colective, incat imi vine sa inghit Constitutia cu coperta cu tot!!!
Amu...fara suparare, dar, daca o luam asa, atunci, negociem tot ce vrem in CCM, ca tot e legea partilor, si gata, se duce dreaq tot judetul, vb. lui Caragiale.... In care act normativ spune ca functionarii contractuali au dreptul la prima de vacanta? :)
CCM Unic la nivel national 2007-2010, art. 59, alin (3)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare contracte colective de munca smeagull smeagull Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Cum poate o societatea comerciala din Romania sa conteste prevederile CCM unic la nivel ... (vezi toată discuția)
Si tichete de vacanta si prima de concediu? vartolomei ion vartolomei ion si tichete de vacanta si prima de concediu ? sau : ori una ori alta ? (vezi toată discuția)
Durata contract colectiv de munca MihaelaObeada MihaelaObeada - In ianuarie 2010 s-a inregistrat contractul colectiv de munca la nivel de unitate - In conformitate cu art. 4, “Contractul se incheie pe perioada de ... (vezi toată discuția)