avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... si tichete de vacanta si prima de concediu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

si tichete de vacanta si prima de concediu?

si tichete de vacanta si prima de concediu ? sau : ori una ori alta ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:59, 31 Martie 2010
Tichetele de vacanta nu se mai acorda, in sistemul bugetar, din ian. 2010 (exista o ordonanta in acest sens). Asa ca, tot ce ramane, sunt primele de vacanta (doar pentru functionarii publici).
Kyandra a scris:

Tichetele de vacanta nu se mai acorda, in sistemul bugetar, din ian. 2010 (exista o ordonanta in acest sens). Asa ca, tot ce ramane, sunt primele de vacanta (doar pentru functionarii publici).

si functionarii contractuali au dreptul.... m-am contrazis pe tema asta pe forum, si am pierdut. CCM la nivel national, le da dreptul. :)
Deci ar trebui sa ai semnat in cadrul primariei CCM ?
Altel contractualii nu beneficiaza. Am dreptate?
nu. CCM la nivel national se aplica, si in situatia in care nu este incheiat CCM la nivel de unitate. :)
Teoretic...practic, Curtea de Conturi spune altceva (de multe ori de purica si cand exista CCM pe institutie, dar cand faci referire doar la cel la nivel national)#-o Mai ales ca acum legea 330 spune ca este singura in masura sa stabileasca drepturi salariale pentru angajatii bugetari, trecand peste orice alte prevederi (tot legale), in cel mai pur stil BOCcian.

Iar CCMUN prevede (daca nu ma insel ) posibilitate ca prin CCM-ul la nivel de unitate/institutie sa se stabileasca prima de vacanta, nu este stabilita expres in actul aplicabil la nivel national::
ART.59. - (1) Pe durata concediului de odihna, salariatii vor primi o indemnizatie ce reprezinta media zilnica a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
2) Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, sporul de vechime si indemnizatia pentru functia de conducere, luate impreuna, corespunzator numarului de zile de concediu.
(3) Prin contractele colective de munca de la celelalte niveluri se poate stabili ca, in raport cu posibilitatile economico-financiare ale unitatii, pe langa indemnizatia de concediu, sa se plateasca si o prima de vacanta.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Kyandra, moderator

Alte discuții în legătură

Salar compensator handsu handsu Prevederile art.78 din Cont?ractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National sunt aplicabile chiar daca - angajatorul sustine - acest lucru nu este prevazut in ... (vezi toată discuția)
Prima de concediu lora64 lora64 Imi puteti spune va rog daca dupa intarea in vigoare a Legii 330, personalul contractual din administratia publica mai beneficiaza de prima de concediu daca ... (vezi toată discuția)
Compensare 15%...nu mai este valabil ? roxanne^^ roxanne^^ Buna ziua, Conform Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014/ art.66 , angajatorul ar trebui sa acopere cei 15%, ca diferenta dintre ... (vezi toată discuția)