avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt pedepsite intotdeauna faptele penale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt pedepsite intotdeauna faptele penale?

ce pedeapsa poate primi o persoana acuzata cu art.215, art. 254, art. 289, art. 291?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:14, 23 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Procesul este mai usor si va costa mai putin daca recunoaste si regreta fapta decat in cazul in care sustine ca este nevinovat.
Insa cat priveste cuantumul pedepsei este destul de greu de spus pentru ca nu intotdeauna se tine cont in mod efectiv.
In general avocatul trebuie sa stie cum sa puna problema in fata instantei...

avocat Claudiu Lascoschi
Simpla enumerare a unor articole din Codul Penal,nu este suficienta,fara o prealabila cunoastere a dosarului cauzei,pentru a vi se o parere la obiect.
Pe de alta parte,faptul ca inculpatul a recunoscut sau nu fapta,poate fi considerat doar ca o circumstanta personala,care de obicei se are in vedere la dozarea pedepsei,dar in niciun caz nu poate constitui un element singular,avut in vedere la stabilirea onorariului de avocat.
Acesta se stabileste in functie de complexitatea dosarului,de notorietatea si performantele profesionale ale firmei angajate sa va reprezinte.
Pozitia initiala a inculpatului ,poate fi modificata in functie de probe,dar si de interesele partii aparate .
Acesta are dreptul,daca doreste sa revina asupra pozitiei initiale,atata timp cat isi argumenteaza credibil,cu probe, aceasta hotarare
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Prevederile art. 291 cp si 292cp cu aplic. art.33 lit.a badila steluta badila steluta am incheiat un contract de asociere in participatiune cu o alta firma care mi-a adus un aport social in natura constind intr-o suprafata de tern arabil ce ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si apartenenta la grup infractional stefanu12d stefanu12d buna ziua, ce s-ar putea intampla daca sunt acuzat de apartenenta la grup infractional si fals in acte? lucrez la un magazin de telefonie mobila si am ... (vezi toată discuția)