Se poate trimite intimpinare pentru un recurs la Curtea de Apel fara semnatura conducatorului INSTITUITEI PUBLICE?????? si stampila???????
Directorul nu vrea sa-mi semneze intimpinarea deoarece spune domnia sa nu vrea sa se puna rau cu salariatii si judecatorii trebuie sa cunoasca legea .Am castigat la Tribunal procesul pentru drepturi salariale solicitate de doua angajate si procesul s-a mutat la Curtea De Apel.Ma simt raspunzatoare pentru trimiterea acestei intimpinari intrucit imi pun viza de control financiar preventiv si raspund pentru apararea legilor statului.Va multumesc si astept un raspuns urgent procesul este pe 1martie 2010
O societate este reprezentata prin administrator, director, presedinte si nu prin avocat sau consilier juridic decat in masura in care exista mandat special pentru un caz anume...
Art 2 din Legea nr.514/2003 statuează că consilierul juridic în activitatea sa asigură consultanţa şi reprezentarea autorităţii sau instituţiei publice în serviciul căreia se află ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apără drepturile şi interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autorităţile publice, instituţiile de orice natură, precum şi cu orice persoană juridică sau fizică, română sau străină; în condiţiile legii şi ale regulamentelor specifice unităţii, avizează şi contrasemnează actele cu caracter juridic.
Deci, ori de câte ori unitatea care este parte într-un proces nu se înfăţişează prin conducerea ei, reprezentarea sa va fi făcută prin consilierul lor juridic (situaţie ce corespunde realităţii numai dacă consilierul juridic are raport de muncă cu unitatea respectivă).
Consilierul juridic, ca reprezentant al persoanei juridice, poate face singur în faţa instanţelor judecătoreşti sau organelor arbitrale toate actele procesuale, în afară de cele de dispoziţie care sunt rezervate conducerii persoanei juridice. Astfel, consilierul juridic nu poate renunţa la drepturile unităţilor pe care le reprezintă, decât pe baza unei delegaţii speciale dată de către şeful oficiului juridic sau a compartimentului juridic ori de către organele de conducere ale persoanei juridice respective .
Consilierii juridici îşi dovedesc calitatea de reprezentant ai persoanelor juridice cu delegaţia scrisă, semnată de şeful oficiului juridic sau a compartimentului juridic ori de către conducerea unităţii .
Vreau sa va mai aduc niste lamuriri.Sunt un centru bugetar cu mai multe unitati arondate.Sunt contabilul sef al centrului si am fost dati in judecata pentru drepturi neacordate.Am cistigat la Tribunal si s-a facut recurs la Curtea de Apel. Directorul nu vrea sa imi mai semneze intimpinarea pe care am facut-o si prin care imi argumentez neacordarea respectivului drept unor cadre didactice.Consider ca este de datoria mea sa fac aceasta intimpinare mai ales ca in citatie sunt rugata sa fac acest lucru si mai ales ca sunt cea care pune viza de control financiar preventiv de acordare sau neacordare a unui drept salarial.Mai fac mentiunea ca nu avem consilier juridic,ci in instanta la proces cu ajutorul multor colegi de ai dumneavoastra ,mi-am facut intimpinari singura.Si pe aceasta cale multumesc tuturor care ne dau o mana de ajutor intrucit noi nu avem fonduri pentru a plati persoane sa ne reprezinte in procese.Inteleg de la domniile voastre ca nu pot sa trimit intimpinare fara stampila si semnatura conducatorului unitatii.Pacat pentruca sunt multe situatii in care exista divergente majore intre directori si contabili sefi pe motive de respectare a legii.
Cereti directorului sa va semneze o delegatie de reprezentare in instanta la recursul ce face obiectul dosarului nr..... Pe baza acestei delegatii puteti semna si reprezenta societatea in instanta.