As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Azi am sunat la politistul care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca plata la recalculare trebuie neaparat platita pentru ca fapta a fost facuta in vechiul cod penal si ca dosarul v-a sta ani de zile la ei daca nu platesc ... este adevarat ?
Recalcularea trebuie platita din fondurile ministerului dar cum ministerul nu are bani nici sa treaca strada atunci se apeleaza la "bunavointa" impricinatului atragandui-se subtil atentia ca daca nu plateste o sa i se finalizeze dosarul la calendele grecesti. In cadrul procesului puteti solicita restituirea taxei platite ptr recalculare ptr ca permsiul oricum se anuleaza in baza hotararii judecatoresti definitive. Cum s-ar spune, platiti o taxa ptr anularea permisului!:(
adica daca eu am fost prins acum 6 luni cu o alcoolemie de 1la mie si proba 2= 0.75 la mie in sange si dosarul este inca la procuror si in cazul in care imi da amenda tot imi anuleaza permisul ? :(
Daca procurorul nu trimite dosarul in instanta vi se va aplica o amenda administrativa probabil de 1000 lei iar permisul se va suspenda ptr 90 de zile fara posibilitate de reducere la 30 zile.
Amenda penala o poate da doar instanta de judecata iar in urma aplicarii unei astfel de pedepse permisul se va anula.
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)