avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
In general, in sange, valoarea iese undeva la dublul valorii din aerul expirat.
Nu cred ca o sa puteti achita dvs contravaloarea prelevarii probelor biologice, trebuie sa asteptati sa o plateasca politia, cel putin asa se procedeaza in ultima perioada.
Buna seara,am si eu o intrebare. Acum 2 ani de zile am avut un accident de circulatie, am fost testat cu etilotestul,mi-a iesit o valoare de 0.16. Dupa aproximativ 1 an am primit raspunsul si la valoarea din sange. A iesit 0.81 !?. Dupa aflarea acestei vesti,am facut contestatie. Avocatul mi-a spus ca sunt foarte multe neregului. 1. Sigiliul acelei fiole nu este al meu,este alt numar, Cnp-ul nu este al meu,si data recoltari probei este alta fata de ziua in care mi s-au luat probe. Ce parere aveti?
In dec 2014 am condus eu parfumat. Am primit si eu "În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei " si 30 de zile de munca in folosul comunitatii . Se pot plati aceste zile ? Sunt angajat si sunt curios daca aceste zile se considera 8 ore / zi , sau cum se calculeaza. Ma intreb oare daca trebuie ce cer concediu fara plata sau ceva sa le pot executa :)). Permisul mi-l recuperez din locarlitatea in care am fost depistat/judecat sau din localitatea in care am domiciliul in buletin respectiv si permisul .
Buna seara..acum 5 luni am fost testat cu aparatul etilotest si mi-a iesit 0,54..la sange prima proba 1.1si la a doua 0.90.Precizez ca nu am mai avut niciodata vreo problema cu legea de cand am permisul ,nici macar o amenda de parcare iar de oprit am fost oprit pe o strada infundata si necirculata la aproximativ 50 metri de casa.Zilele trecute am fost la tribunal si judecatorul si procuroarea s-au aratat destul de amabili si intelegatori dand de inteles ca voi primi o amenda penala pentru 3 luni iar astazi am primit hotararea aceata: 15.12.2015
Ora estimata: 08:30
Complet: C6 CPF
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. pen. cu aplicarea art. 396 alin 10 Cpp raportat la art. 61 C. pen. condamnă la pedeapsa amenzii penale în număr de 150 zile-amendă pe inculpatul XXXXXX pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sânge, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 C.pen Stabileşte cuantumul unei zile amendă la valoarea de 12 lei, urmând ca în final, inculpatul să execute amenda penală în valoare de 1.800 lei. O copie a prezentei hotărâri se va comunica către IPJ Mureş – Serviciul Rutier în vederea anulării permisului de conducere a inculpatului XXXXXX, în conformitate cu dispoziţiile art. 114 alin 1 lit. b) din OUG nr. 195/2002, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Atrage atenţia inculpatului că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare. În temeiul art. 272 rap. la art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.12.2015.
Document: Hotarâre 1517/2015 15.12.2015 VA ROG TARE MULT DACA SE POATE SA I-MI DATI UN RASPUNS DACA SE VA ANULA PERMISUL? Lucrez ca agent vanzari si practic sunt legat de asta iar venitul meu este de 900 lei pe luna si am si un copil mic acasa...o sa fie greu sa platesc si 360 lei pe luna si mai ales ca o sa raman si fara loc de munca daca se anuleaza permisul
Bună ziua! As dori sa aflu, daca imi puteti acorda putin timp, mai multe chestiuni legate de acest subiect și anume:

1) Care este termenul in care pot face contestatie la Mina Minovici de la momentul in care organul instrumentator a primit rezultatul si oarecum mi l-a comunicat (telefonic, deci presupun neoficial)? Nu ar trebui sa fiu audiat ca sa poata incepe a decurge termenul? Exista un astfel de termen sau expira atunci cand dosarul este inaintat catre parchet?

2) In cazul unui raspuns nefavorabil de la IML, contestatia ma va impiedica sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul, considerand ca aceasta contestatie ar fi ca o piedica in buna desfasurare a procesului (si oarecum s-ar contrazice cu recunoasterea mea a vinovatiei)??

3) In cazul solutiei definitive a instantei ori a procurorului ( nu stiu exact daca el poate da solutii sau doar propune instantei) cu amanare de aplicare pedepsei, hotararea aceasta va aparea in cazier? Daca da, in cat timp va fi radiată?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)