avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariatul se inscrie in cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariatul se inscrie in cartea de munca?

Buna ziua,

Ma intereseaza daca odata ce fac un contract de voluntariat cu o asociatie sau ONG, acest contract poate fi inregistrat in cartea de munca? este luat in considerare ca fiind experienta in munca? esita o procedura anume?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:17, 23 Februarie 2010
1. Nu se inscrie in carnetul de munca un contract de voluntariat ci numai un contract individual de munca.
2. Puteti solicita o adeverinta de la ONG care sa arate experienta dvs. in activitatea respectiva.
Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata de persoane fizice, denumite voluntari, in cadrul unor raporturi juridice, altele decat raportul juridic de munca si raportul juridic civil de prestare a unei activitati remunerate.
Contractul de voluntariat este incheiat in conformitate cu Legea nr. 195/2001- Legea voluntariatului si nu este un contract individual de munca conform Codului Muncii pentru a fi inregistrat in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract voluntariat Miralu Miralu As dori sa stiu daca un PFA poate incheia un contract de voluntariat cu un pensionar pentru un tip de activitate pentru care PFA nu e autorizat, dar voluntarul ... (vezi toată discuția)
Voluntariat Korobase Korobase Daca un angajat doreste sa faca voluntariat timp de o luna (iar firma sa doneze o parte din incasari catre un orfelinat sau ONG), ce tip de contract se face cu ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)