avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandirea cetateniei romane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandirea cetateniei romane

sunt un cetatean roman stabilit si domiciliat in italia. sunt casatorit cu o cetateanca italiana, in urma caruia am obtinut si cetatenia italiana. Avem doi copii cetateni Italieni, nascuti in italia. doresc sa stiu ce proceduri trebuiesc indeplinite pentru obtinerea cetateniei Romane celor doi copii???
Cel mai recent răspuns: BABOS CORNELIU BOGDAN , utilizator 22:49, 23 Februarie 2010
Salut!

Legea 21/1991, art. 5:
Sunt, de asemenea, cetateni romani cei care:
- s-au nascut in strainatate si ambii parinti, sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.
Pentru detalii ce tin de procedura pe care trebuie sa o urmezi consulta te rog legea 21/1991, articolele 11 - 20, eventual si articolele 21 si 22.
Mai multe detalii gasesti aici: [ link extern ]

O seara buna.
Va multumesc mult D.ule Pindar, di pacete lipsesc di tara de foarte mult timp, de aceea nici nu stiu de unde pot incepe!
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandirea cetateniei italiene lidadobritoiu lidadobritoiu Doresc sa stiu daca pot dobandi cetatenie italiana in urmatoarea situatie. Tatal meu s-a nascut in localitatea Nervessa Italia in anul 1903.A decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca pot sa obtin cetatenia italiana jasmine_21 jasmine_21 buna ziua am de 3 ani carte de identitate italiana si cu iubitul meu care este italian avem inpreuna doi gemeni de 15 luni, ei au cetatenia italiana .Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Obtinerea dublei cetatenii Teoaca Simona Teoaca Simona Copil nascut in italia din parinti romani cu certificat romanesc si totodata si italian cu pasaport romanesc si buletin italian cu virsta de 12 ani poate avea ... (vezi toată discuția)