avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea dublei cetatenii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea dublei cetatenii

Copil nascut in italia din parinti romani cu certificat romanesc si totodata si italian cu pasaport romanesc si buletin italian cu virsta de 12 ani poate avea doua cetateni si cum ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:25, 29 Octombrie 2017
Buna seara
DA!
El are dubla cetatenie.
In orasul in care locuim sintem considerati cetateni romani rezidenzi in Italia cu actele mai sus precizate fiul meu nu a fost acceptat de federatia de fotbal italiana in echipa de fotbal de junior ptr faptul ca nu este cetatean it
Teoaca Simona a scris:
In orasul in care locuim sintem considerati cetateni romani rezidenzi in Italia

Pentru că asta e, cetățean român. Este copilul a doi cetățeni români care au rezidența în Italia. Se discută de câțiva ani în Italia despre dobândirea celei de-a doua cetățenii pentru copii rezidenților italieni, văd că anul acesta s-a pus în dezbatere în parlament:
[ link extern ]

Când sau dacă se va legifera veți afla cu siguranță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si declararea copilului in romania miky_handy miky_handy Buna ziua!eu sunt cetatean roman,traiesc in italia si am un copil cu un italian,nu suntem casatoriti.ce acte imi trebuie si unde sa ma duc sa declar copilul in ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala instanta Fabiola Miler Fabiola Miler Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: sunt cetatean roman, si in urma unei relatii de concubinaj am dat nastere unui copil. In prezent situatia este ... (vezi toată discuția)