avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... unde reclam administratorul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

unde reclam administratorul?

Buna seara!Administratorul de bloc se pare ca ne cam umfla facturile, pe luna decembrie afisase 300 ron, am fost sa-l intreb de ce asa mult, iar a doua zi schimbase si pusese 150 ron. In urma acestui fapt l-am rugat sa-mi prezinte copii dupa facturi radet, rebu etc. Acesta a spus ca nu am voie sa le vad si pentru ce mi-ar trebui. De doua saptamani ma rog de el sa mi le arate si nu vrea. As dori sa stiu ce pot face sau cui sa ma adresez pentru a putea vedea facturile sau si mai bine unde pot sa apelez ca sa vina un control? va multumesc!!
1-Corecta atitudinea administratorului care legal este angajatul asociatiei si executa numai dispozitiile presedintelui
2-In calitate de proprietar ,aveti dreptul prevazut de
art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia
HG nr 1588/2007 art 12 A Proprietarii au dreptul d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

3-Daca presedintele nu se conformeaza ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei responsabile
4-Accesati cu incredere sectiunea asociatii de proprietari ,unde puteti parcurge opinii in spete similare
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
pai l-am intrebat si pe presedintele asociatiei si a zis ca va vorbi cu administratorul si degeaba.
faceti toate solicitarile scrise, in dublu exemplar, unul urmind a ramine in posesia dvs dupa ce ii este trecut numarul si data inregistrarii si semnatura de primire cu nume in clar si semnatura.... contestatia si cererea de vizualizare a documentelor dorite ..."vorba zboara, scrisul ramine: (proverb latin)
Daca presedintele nu se achita de obligatia legal prevazuta,in baza probelor ,
sesizati oficial serviciul specializat din primarie ,concomitent activitatea defectoasa atat a presedintelui de asociatie ,cat si a administratorului de imobil care este atestat pentru prestarea responsabilitatii de catre primarie
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
@iscoobydoo
Administratorul este obligat tocmai prin prevederile art.10 din lege citat de @ynocentta sa va prezinte facturile si nu numai atat, ci si modul de calcul al cotei Dv. de intretinere.
Nu trebuie mari interventii la presedintele asociatiei si nici administratorul nu este o persoana intangibila, deci atitudinea lui NU este corecta.
Presedintele poate lipsi din asociatie pentru o perioada, din diferite morive personale, asta nu inseamna ca daca el nu e acolo sa semneze o hartie, Dv. nu aveti dreptul sa cunoasteti ce vi s-a pus la plata!!!!

Deci, mergeti la administrator cu citatul din legea 230/2007, articolul 10 si spuneti-i sa va arate facturile. Acestea nu sunt secret de stat.
Faptul ca va refuzat si ca a modificat suma de plata arata ca nu stie sa faca niste calcule sau...mai rau....
Aveti toate argumentele posibile sa-l determinati sa va arate documentele (facturi, chitante) pe baza carora a calculat cota de intretinere. Insistati si nu-l slabiti din presiune, s-ar putea sa dati de surprize interesante!

Cereti si ajutorul cenzorului, daca aveti asa ceva pe-acolo...si faceti presiuni si asupra presedintelui.
Sunteti proprietar acolo si vi se datoreaza explicatii clare asupra banilor care vi se pretind la plata. Administratorul este angajatul Dv. pe care il platiti, printre altele, si pentru a va explica cum face calculele. Nu va lasati dus incolo si-ncoace de el sau de presedinte!!!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cine controleaza asociatia de proprietari si presedintele unei asociatii? ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna Seara Va rog sa ma ajutati! Vreau sa depun niste reclamatii impotriva unui Presedinte de asociatie , unde se depun acestea si cine este raspunzator de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratia blocului marinescucristian46 marinescucristian46 au fos stransi bani pt.fondul de reparatii,pt.inlocuirea tevilor de apa calda,rece si calorifer,cand am intrebat cand se inlocuiesc tevile au spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Locatar rau platnic ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! ce solutii putem gasi in cazul unui vecin ,care are datorii la asociatia de proprietari de peste 1 miliard(banii vechi) de ... (vezi toată discuția)