avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recupepare TVA in cazul cumparari unei locuinte .
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recupepare TVA in cazul cumparari unei locuinte .

Buna ziua ,sunt administrator al unei societati comerciale si intentionez sa achizitionez un apartament pe firma .Intrebarea mea este daca voi recupera tva-ul in conditiile in care vanzatorul este persoana fizica ??

multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:27, 24 Februarie 2010
daca vanzatorul este persoana fizica, cum sa recuperati tva?

chiar daca ar fi pers fizica care a devenit impozabila datorita tranzactiilor imobiliare, tva nu se poate recupera deoarece:
1. nu cred ca locuintaa este noua si atunci este o livrare scutita tva.
2. apartementul trebuie sa genereze venituri taxabile dpdv a taxei pe valoare adaugate, pentru a putea avea drept de deducere la achizitionare, daca nu, chiar daca deduceti, ulterior va trebui sa ajustati taxa in favoarea statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzare imobil art 141 (2) f Olivia Nedelcea Olivia Nedelcea SRL platitor de TVA Hala+teren achizitionata in 2003, tva dedus, folosita pana in 2007 si inchiriata pana in prezent cu tva. Reevaluare la dec.2008. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Comert intracomunitar catre pers fizice. transporter transporter va rog sa ma ajutati.vreau sa deschid un magazin virtual cu produse din romania si sa vand in europa.spre ex.spania,italia,franta.eu cumpar cu tva dar cum ... (vezi toată discuția)
Ajustarea tva la vanzarea unui imobil arp arp Buna ziua, societatea a achizitionat in 2007 un imobil nou construit de la o alta persoana juridica, aplicandu-se taxarea inversa. In 2009 intentionam sa ... (vezi toată discuția)