Imobil 8 apartamente, un vecin agresiv si alcoolic cred, titular contract APA. Imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu toporul, mizerii etc. nu mai am cum sa sun la usa lui sa-i dau banii, nu are cine sa-mi citeasca contoarul. Am fost la Apa Nova pentru bransament separat (pe bani! nu gratis, ca sa scap) mi-au zis ca nu se poate tehnic. EXISTA LEGISLATIE EUROPEANA CARE SA OBLIGE apa nova SA MA BRANSEZE SEPARAT? Am rasfoit Legea 51/2006, la Art. 42, al. (8), s-a lasat o portita de scapare (la fix) pentru evitarea cheltuielilor cu contorizarea individuala (adica tot pausal, stai la cheremul vecinilor). E drept, la Art. 47, al.(3), se prevad sanctiuni pentru nerespectarea termenelor de bransare individuala, dar nu se specifica acele termene. EXISTA PREVEDERE IN CODUL COMERCIAL ROMANESC (SAU EUROPEAN) CARE SA OBLIGE apa nova LA CONTORIZARE INDIVIDUALA? Asa ar fi normal. Exista asociatii (de proprietari sau locatari in special) care sa fi ridicat aceasta problema? (venetual in instanta sau la Avocatul Poporului sau...) Sunt inginer, fie-va mila!
Cheia este la asociatia de proprietari. O astfel de lucrare, de contorizare pe orizontala, are caracter de investitie propriea in cadrul condominiului. Treaba celor de la Apa Nova se incheie la bransamentul care intra in bloc.
Cheia nu exista, adica nu exista asociatie de proprietari, sunt numai 8 familii, nu vrea nimeni sa faca Asociatie (parca nici nu se poate decat de la 15 in sus). Si Apa Nova mi-a spus ca treaba lor se termina la bransamentul de intrare in bloc si ca NU VOR NICI PE BANI (investitii...) SA FACA BRANSAMENT SEPARAT (cica nu se poate tehnic, ca-s tevile vechi, de parca nu s-ar fi angajat de atatia ani sa faca investitii) Consider ca nu este normal si ca treaba lor ar trebui sa se termine la bransamentul meu (ca la gaze si la electricitate). Stiu ca Codul comercial (dar nu stiu unde) sau alta lege (dar nu stiu care) reglementeaza relatia contractuala a furnizorului DIRECT (cu titlu de obligativitate) cu clientul. De ani si ani, mana in mana cu primariile, Apa Nova isi face de cap, sunt monopol, nu te poti atinge de ei. Asa e si in alte orase?
Lipsa de initiativa a oamenilor in ideea de a-si reprezenta in comun interesele este generala. E greu sa faci o asociatie de proprietari si e mult mai greu sa o faci sa functioneze. Fata de aceasta situatie e normal sa profite orice prestator de servicii si orice mancator de taxe si impozite. Argumentat de aceasta nici nu poti sa-i invinuiesti, daca societatea nu are initiativa statul poate accepta orice abuz, inclusiv al sau...