Buna ziua! Am si eu o intrebare. Am deschis o firma in 2009. In 2009, firma a inregistrat pierdere, motiv pentru care nu s-a platit impozit pe profit, dar nici impozit minim, fiindca era firma nou infiintata. Nedumerirea mea este legata de platile anticipate pentru impozitul pe profit. Eu am depus pentru trimestrul IV al anului 2009 declaratia 100 cu suma 0 la imp. pe profit, urmand ca pana in aprilie 2010 sa platesc prima transa de impozit minim aferent pentru veniturile din 2009. Este bine cum am procedat? Multumesc anticipat.
Din 2010 intervine anticipatul si nu minimul, gandirea economica este corecta , dar la viteza supersonica de schimbare a legislatiei actuale in domeniul impozitelor , sfatul meu este sa asteptati ca vor apare precizari clare pana la data de 25.04.2010 .
Pt speta d-voastra normele la Codul fiscal este prevazut astfel :
(7)Prin excepţie de la prevederile alin. (6), contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) nou-înfiinţaţi efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul impozitului minim anual aferent primei tranşe de venituri totale, prevăzută la art. 18 alin. (3), recalculat în mod corespunzător pentru perioada impozabilă respectivă.
(la data 31-dec-2009 Art. 34, alin. (7) din partea 57, capitolul V modificat de Art. I, alin. (B), punctul 22. din Hotarirea 1620/2009 )
Oricum, momentan nu am alta solutie decat sa astept. In cazul in care nu se schimba, totusi, nimic, platesc prima transa de impozit minim, calculand dupa grila introdusa anul trecut in mai, nu? Multumesc mult!
Firma nou infiintata
ministru_
Mai postez o intrebare, daca poate sa ma ajute cineva urgent. Am infiintat o firma in luna iulie 2009 si am trebuie sa platesc acum impozitul forfetar. Eu stiu ... (vezi toată discuția)