daca angajatorul nu plateste spor de noapte eu cum il pot determina?
se poate face in asa fel incat sa si recuperez orele de noapte neplatite in trecut?
Buna ziua,
Conf. art. 123 Codul muncii Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor la salariu de min. 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata.
Spuneti angajatorului ca este obligatoriu sa respecte prevederile legsilatiei sau faceti sesizare la ITM.
Succes!
din pacate eu cred ca nu, deoarece utilizatorul spune intr-o alta postare ca lucreaza intre 15 -24(9 ore?? ) deci nu lucreaza cel putin trei ore de noapte in fiecare zi.
in cadrul cnh petrosani orele de la sch 3(18-24) nu se mai platesc de noapte.pentru ca nu se respecta conditiile de min 3 ore
Ore de noapte sau nu
dscalin
Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte
corona
As vrea sa stiu daca exista vreo prevedere legala prin care oamenii de serviciu dintr-o scoala sa poata primi si sporul de noapte.
Asta in conditiile in care ... (vezi toată discuția)