avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea privind indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea privind indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna! Ma numesc Puscoiu Mirela si am si eu o intrebare: am o fetita de 1 an jumatate si in prezent beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului;in urma cu cateva luni ,firma la care am lucrat a dat faliment,si in mod normal,eu trebuie sa intru in somaj.Dar daca as ramane din nou insarcinata,mai pot primi din nou indemnizatia pentru cresterea copilului,sau trebuie sa lucrez iar 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:38, 24 Februarie 2010
OUG 148/2005-Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;
c) au beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc pentru al doilea copil sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in concediu de maternitate spre final, iau indemnizatie de crestere a copilului. (85% --mai nou ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2 ani simonette_74 simonette_74 sunt in concediu de crestere copil pana in ian 2010. vreau sa stiu daca voi ramane insarcinata pana in ian 2010 voi putea beneficia de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)