avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RECHIZITORIU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RECHIZITORIU

În ce condiţii poate Judecătoria să fie sesizată prin rechizitoriu dat de Parchetul de pe lângă Tribunal? infracţiunile respective sunt de competenţa Judecătoriei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 17:40, 31 Decembrie 2006
nu sunt, dar dosarul a fost trimis spre rejudecare la Judecătorie, sentinţa a fost desfiinţaţă în întregime.La rejudecare se aplică dispoziţiile privitoare la judecata în primă instanţă, respectiv verificarea regularităţii actului de sesizare etc.Oricum, nu s-au respectat dispoziţiile privitoare la comptenţa după materie.
Atunci eu zic ca e ok.
Spune-mi si mie cum a fost.
dac nu s-au respectat dispozitii referitoare la competenta dupa materie atunci nu poti invoca exceptia de necompetenta?
Art. 39. - (1) Exceptia de necompetenta materiala si cea de necompetenta dupa calitatea persoanei pot fi ridicate în tot cursul procesului penal, pâna la pronuntarea hotarârii definitive.
as dori sa stiu daca o cauza este de competenta judecatoriei, ea poate fi solutionata si de Tribunal? daca da, in ce situatii
multumesc
da. caz de conexitate ... indivizibilitate... Vezi art. 34 si urm

Alte discuții în legătură

Nemo iudex neque ultra neque supra fines iurisdictiones siae Cristian Cosma Cristian Cosma Speta se refera la competenta instantei investite cu judecarea cauzei tanarului Cristian Ungur, cel care a accidentat mai multe persoane pe aeroportul din ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit Mariancas Mariancas Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, ... (vezi toată discuția)