Am urmatarea speta de divort / partaj:
In 1994 cuplul s-a casatorit, la un an si ceva au avut un copil.
In 1996 sotul primeste de la serviciu apartament cu chirie.
In 1999 firma la care lucra da spre vanzare apartamentul si s-a facut contract de vanzare-cumparare pe numele sotului.
Apartamentul se plateste in 25 de ani direct la firma respectiva de catre sot.
Bunuri cumparate impreuna: autoturism Dacia (destul de vechi), mobila si electrocasnice existente in casa.
Toate bune si frumoase pana anul acesta cand au hotarat ca nu mai pot sta impreuna.
Copilul are afinitate mult mai mare catre tata, mama nu se prea omoara sa-l obtina daca de pe urma aceasta nu ar obtine avantaje majore.
Intrebarile a fi:
Care sunt sansele sotului sa obtina apartamentul (la care inca se plateste rata)? Cat ar avea sotia dreptul din acel apartament?
Care sunt sansele sotului sa obtina copilul (in varsta de 10 ani)?
Toate bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune ( pana se demonstreaza contrariul ) , deci si acest apartament este bun comun . Cota este egala de 1/2 pentru fiecare sot ( desigur pana se demonstreaza ca unul din sot a avut o contributie mai mare la achizitionarea acelui imobil ) . In acest caz se impart ratele achitate pana la despartire iar cel in lotul caruia se va atribui apartamentul va prelua si celelalte rate neachitate . Sansele de a obtine acest apartament eu as spune ca sunt egale cu ale sotiei ( avand in vedere doar datele puse la dispozitie de d.stra ) asa cum sunt egale si sansele de ati fi incredintat spre crestere si educare copilul . Relatiile mele sunt sumare deoarece un raspuns exact atarna de foarte multe amanunte pe care ar trebui sa mi le pui la dispozitie asa ca sfatul meu este sa apelezi la un avocat . Sanse sunt sa obtii ce vrei , sa stii !!!