avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie

buna ziua tututor.am si eu intrebare la care vreau cateva lamuriri inainte de a incepe ceva.am 21 de ani si sunt la facultate parintii mei sunt despartiti de la varsta de 6 ani.nu au fost casatoriti dar eu am numele tatalui.nnu am primit niciodata pensie alimentara dar nici nu am cerut.intrebarea este daca as putea cere acum pensie alimentara de la tatal meu?ce sanse as avea sa primesc tinand cont ca este si el avocat::D ar putea sa imi dea pensie alimentara pentru toti anii in care nu mi-a dat.va multumesc
Cel mai recent răspuns: boangiumihaela , utilizator 16:15, 26 Noiembrie 2006
Da,dar pensia de întreţinere se acordă numai de la data înregistrării cererii de chemare în judecată,pentru raţiunea că,întreţinerea nu este necesară dacă nu se cere.
am inteles.multumesc pentru raspuns teodor:)
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2006
boangiumihaela, utilizator
am inteles.multumesc pentru raspuns teodora:)
am inteles.multumesc pentru raspuns teodora:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student Georgianaadina Georgianaadina Buna ziua. Am 20 de ani si sunt studenta in anul 2. Mama mea nu a fost casatorita legitim cu tatal meu, iar ei s-au despartit cand aveam 2 ani. Insa acesta nu ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la pensia alimentara(de intretinere) claudia m claudia m buna ziua!va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:daca am 21 de ani,sunt studenta la zi si primesc pensie alimentara de la tatal meu,pot renunta la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara papy03 papy03 Daca tatal meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de la varsta de 3 ani,pot sa il dau acum in judecata,(acum am 21 de ani). Multumesc! (vezi toată discuția)