buna ziua!va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:daca am 21 de ani,sunt studenta la zi si primesc pensie alimentara de la tatal meu,pot renunta la ea?si daca da,unde trebuie sa ma duc in acest sens?va multumesc!
Nu puteti renunta la pensia alimentara pentru ca prin lege este obligat ca pana la implinirea varstei de 26 de ani sa va plateasca pensie.Poate el sa ceara ca nu va mai plateste pensia -in cadrul uni proces si avand motive bineintemeiate.
multumesc ptr raspuns dar,acesta duce la un nou semn de intrebare.o ruda de a mea,in varsta de 27 de ani,a absolvit o facultate,parintii sai sunt despartiti de cand ea era mica si a primit pensie alimentara de la tatal sau numai pana la varsta de 18 ani,iar in timpul facultatii nici macar o data,cu toate ca tatal acesteia lucra si avea un salariu destul de mare.asadar,este obligatoriu sau nu?deoarece vad ca in unele cazuri este valabil,in altele nu.
Asta pentru ca pensia alimentara peste 18 ani nu poate fi platita decat pe baza unei hotarari judecatoresti. -nu este deci obligatorie-.
Dupa aceasta varsta .... daca partea cere -indeplineste conditiile legale legaqte de studiu- si instanta incuviinteaza .. se plateste.
Daca nu .. nu ...
Este un drept al copilului la pensie de intretinere, deci este obligatorie! Evident ca numai printr-o hotarare judecatoreasca se poate stabili acest drept cand situatia o impune, nu trebuie sa existe un divort. Sunt situatii cand parintii se despart in fapt si uita de indatoririle pe care le au fata de parinti!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
danamaris
am 24 de ani,studenta medicina dentara,cu parinti despartiti,nu am mai primit pensie alimentara de la 18 ani de la tatal,care in prezent e pensionar,mai am ... (vezi toată discuția)