avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domiciliu?

buna ziua , Se poate considera parasire de domiciliu , daca am depus cererea de divort la judecatorie? si in acest timp vreau sa parasesc domiciliu in care locuiesc cu sotul meu?Adica el ma poate acuza de parasirea domiciliului , mentionez ca nu mai vreau sa stau in aceeasi casa , din cauza neintelegerilor dintre noi . Citatia se inmaneaza personal sau se pune in cutia postala?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:45, 26 Februarie 2010
Procedura legala de citare impune predarea pe baza de semnatura a citatiei de catre factorul postal.
De regula insa ,factorii postali lasa citatiile in cutia postala/in tocul usii,astfel incat instanta de judecata nu primeste in borderou expedieri dovada de primire citatie.
avind in vedere situatia de fapt nu puteti fi acuzata de parasire de domiciliu. tinind cont de faptul ca la dosarul cauzei ati declarat o adresa la care sa fie comunicate actele de procedura, agentul procedural trebuie sa-si indeplineaca sarcina. daca sinteti gasita la domiciliul declarat ve-ti semna de primirea citatiei iar daca nu, procedura se va indeplini prin afisare.
deci sotul meu nu ma poate acuza de parasirea domiciliului conjugal daca eu deja am depus cererea de divort la judecatorie?eu vreau sa ma mut, dar nu as vrea sa ma acuze ca am parasit domiciliul , inca nu a avut loc nicio infatisare , am depus cererea acum o luna si mai dureaza
Asa cum v-au spu si colegii mei,nu puteti fi acuzata de nimic de catre sotul dvs.:),de vreme ce la dosar ati depus si o adresa la care sa va fie comunicate actele de procedura.
in cererea de divort am scris adresa in care locuiesc cu sotul meu , ma pot duce la judecatorie sa le dau noua mea adresa? urmeaza sa parasesc domiciliul conjugal zilele astea...

Alte discuții în legătură

Respingere hotarare de divort ioamunt ioamunt Buna ziua din nou, Am depus marti (05.08.2008) hotararea de divort pt legalizare (definitiv si irevocabil, fara titlu executoriu). Toate actele conform ... (vezi toată discuția)
Durata divort ASilviu ASilviu Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am ... (vezi toată discuția)
Formular pentru parasire de domociliu conjugal adiherta adiherta Buna ziua ! In urma depunerii cererii de divort,am ajuns la concluzia ca este mai bine sa plec din domiciliul conjugal pentru a evita momente penibile,as vrea ... (vezi toată discuția)