avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... drept la compensatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

drept la compensatie

Cine asigura respectarea Regulamentului 2612004 privind dreptul la compensatie in cazul in care o companie aeriana a inchiriat un avion de la alta companie aeriana pe baza unui contract de inchiriere de aeronava?
Cel mai recent răspuns: opheliacj , utilizator 12:11, 25 Februarie 2010
Prin Hotărârea Guvernului nr. 1912/2006, ANPC a fost desemnată ca organism naţional responsabil cu luarea măsurilor pentru asigurarea aplicării Regulamentului.
ANPC este competentă sa instrumenteze reclamaţiile care se referă la un incident ce a avut loc pe teritoriul României, reclamţii ce pot fi primite atât de la pasageri cu cetăţenie română cât şi de orice alţi pasageri care beneficiază de prevederile Regulamentului.
Multumesc pentru raspuns.
As dori sa stiu, in cazul in care o companie aeriana inchiriaza aeronava pe baza unui contract de inchiriere, de la o alta companie, care din cele doua companii trebuie sa asigure compensatiile aferente unui zbor anulat?Compania care a inchiriat aeronava sau cea de la care s-a inchiriat aeronava?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare decolare avion cu 3 ore serart serart Buna ziua. In data de 13.06.2016. un zbor catre Londra din Bacau, a fost amanat cu 3 ore si 4 minute din cauza unor defectiuni tehnice, zbor apartinand ... (vezi toată discuția)
Drepturi pasageri zbor anulat maranos76 maranos76 Buna ziua! Am 2 săptămâni am avut o serie de probleme cu un zbor care s-a decalat si apoi a fost anulat, si as dori sa ştiu daca pot cere compensaţii de ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare bilete avion agentie turism Emanuel.cohal Emanuel.cohal Inainte de pandemie am achizitionat prin intermediul unei agentii de turism bilete de avion la o companie aeriana. A venit pandemia si zborurile respective au ... (vezi toată discuția)