avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare dupa divort

Am incheiat cu procesul de divort, si urmeaza un partaj dificil, avand in vedere ca sotia mea nu doreste rezolvarea acestei probleme pe cale amiabila.
Intrebare : In cazul in care avem un apartament cu 3 camere, in ce conditii pot obtine o camera - pana la partajul judiciar, sau pana imi sotia mea plateste cota parte din apartament - in conditiile in care eu sunt detasat cu serviciul in alta localitate, dar doresc sa imi vizitez copilul minor la sfarsit de saptamana ? Mentionez ca nu am unde sa locuiesc cu copilul, pana nu voi fi despagubit, cand intentionez sa cumpar o garsoniera, iar acolo sa stau cu copilul meu in zilele de vizita stabilite de instanta... Sotia mea poate cere prin ordonanta, evacuarea mea silita din apartament? Ce pot face in aceasta situatie?
va multumesc mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: camelot , utilizator 20:51, 27 Noiembrie 2006
motivele divortului sunt simple si clare : neintelegeri grave aparute imediat dupa casatorie, legate de principii de viata, refuzul meu de a mai intretine relatii firesti cu ea, culminind cu relatia mea extraconjugala din ultimul an. Nu am lovit-o niciodata iar cuvinte dure s-au spus de ambele parti... Ce ma doare foarte tare este faptul ca fosta mea sotie profereaza injurii grave la dresa mea, si a prietenei mele, in fata copilului, in varsta doar de 8 ani... Intrebarea mea concreta este urmatoarea: dupa pronuntarea sentintei de divort voi putea locui in apartamentul comun, la sfarsit de saptamana, cand am dreptul la vizita minorului (doar pana la definitivarea partajului!)? Asa cum am mentionat, m-am transferat cu serviciul in alta localitate unde locuiesc definitiv.
motivele divortului sunt simple si clare : neintelegeri aparute imediat dupa casatorie, refuzul meu de a mai avea relatii normale incepand cu anul 2004, toate acestea culminand cu actuala mea relatie extraconjugala. Sunt transferat cu serviciul din anul 2004, in tot acest timp mergand acasa macar o data pe luna ( distanta intre locul de munca si domiciliul comun : Bucuresti -Timisoara), numai pentru a fi langa fetita mea in varsta de 8 ani... Nu sunt genul de barbat care isi rezolva problemele familiale cu bataia sau injuria, dimpotriva. Chiar si acum incerc o rezolvare pe cale amiabila a partajului, dar fosta mea nevasta nu doreste in nici un chip sa discutam rational, de fiecare data recurgand la amenintari, insulte, calomnii si chiar sare la bataie.... Din pacate toate acestea se intampla in fata copilului, care este speriat si stresat.
As dori sa stiu daca, dupa pronuntarea divortului, voi putea merge in locuinta comuna, cand am drept de vizita, pentru a fi cat mai aproape de copila mea, doar pana la partajul bunurilor comune, respectiv vanzarea apartamentului? .... Nu am alt loc unde sa locuiesc cele 2 zile in care am dreptul la vizita, iar pe de alta parte nu doresc sa supun fetita unui stres suplimentar, mergand la cunoscuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, drept la vizita, partaj camelot camelot sunt in divort cu sotia mea, dupa 11 ani, si avem impreuna o fetita de 8 ani. 1. doresc sa stiu in ce masura pot obtine dreptul la vizita la 2 saptamani, de ... (vezi toată discuția)
Divort avatar1979 avatar1979 sotia a intentat actiune de divort, apartamentul este al ei prin donatie, ea a parasit domiciliul de 4 luni, desi este proprietatea sa, la prima infatisare la ... (vezi toată discuția)
Uzufructul intre soti o solutie? Nastrusnicul Nastrusnicul Casatoriti. Ea un copil dintr-o casatorie anterioara si un apartament, eu nimic. Avem un copil impreuna, imprumut de nevoi personale cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)