avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme,posibile,la partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme,posibile,la partaj

sunt casatorita de 18 ani,iar acum,suntem la un pas de divort.avem impreuna 3 copii(2 copii au 7 ani,iar 1copil are 17 ani si 6 luni).problema care ma macina pe mine este urm:in 1996,socrul meu a cumparat,pe numele lui un ap.la oras,in care am locuit noi,fara ei(ei locuiesc la tara).in iulie 2003,a vandut ap.,noi am luat banii si am cumparat o casa,la tara,pe numele nostru.dupa divort doresc sa locuiesc,cu copiii(daca ii voi obtine),in aceeasi casa cu actualul sot(pentru a nu desparti copiii de nici unul din parinti).sotul meu este de acord,dar vine intrebarea:e posibil ca socrul meu sa ma dea afara din casa pe motiv este casa cumparata de el?deja,de cand am cumparat casa,ne aminteste tot timpul ca este casa lui.ce sanse am?va anunt ca are o nepoata judecatoare si o mai intreaba cate ceva.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 16:10, 24 Februarie 2010
Avand in vedere ca dumneavoastra si sotul dumneavoastra sunteti proprietarii imobilului, socrul dvs nu are niciun drept de proprietate asupra bunului.
buna ziua!
imobilul este proprietatea dvs si a sotului.
este insa foarte posibil, ca sotul dvs sa ceara partajarea imobilului si sa solicita atribuirea lui.
va putea face dovada ca banii cu care a fost platit pretul vanzarii provin din vanzarea apartamentului parintilor.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori imobil al unui parinte casatorit a doua oara sourcherry31 sourcherry31 Buna ziua ! Am dori sfatul dvs. cu privire la urmatoarea situatie: acum cateva zile ,socrul meu impreuna cu sotia sa din a doua casatorie au achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)
Moºtenire vrinceanu mariana vrinceanu mariana Bună ziua! Mă numesc Gabi, sunt văduvă din anul 2007. Am avut cu soţul meu o casă care a fost pe numele socrului meu. După decesul soţului am făcut ... (vezi toată discuția)