avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

buna ziua
Va rog sa imi spuneti etapele care trebuie parcurse pt intocmirea unui contract colectiv de munca.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 20:50, 24 Februarie 2010
1. Emiterea de catre conducerea societatii a unei convocari/adrese/note prin care aduce la cunostinta salariatilor intentia de incepere a negocierilor in vederea incheierii CCM la nivel de unitate, cu mentionarea datei primei intalniri.
2. In conditiile in care in societate nu exista sindicat, salariatii sunt obligati sa-si aleaga reprezentantii in vederea negocierii. La alegerea reprezentantilor trebuie sa participe minim 50% plus unu din totalul salariatilor, ocazie cu care se va incheia si un proces verbal.
3. Negocierea propriu zisa a clauzelor CCM dintre reprezentantii patronatului si cei ai salariatilor.
4. Semnarea formei finale a CCM.
5. Depunerea CCM la ITM la care se anexeaza mai multe documente ( ex. certificat constatator ORC, copie proces verbal de alegere a reprezentantilor salariatilor, decizia de numire a reprezentantilor patronatului, declaratia conform careia la nivelul societatii nu exista sindicat etc.)
5. Comunicarea unui exemplar CCM ( cu nr. de inregistrare de la ITM ) reprezentantilor salariatilor.
6. Aducerea la cunostinta tuturor salariatilor, a continutului CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate alinadobre alinadobre Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la depunere ccm dorel13 dorel13 de multe ori cand mergi la o institutie a statului esti intors ca-ti mai trebuie niste acte, de aceea v-as ruga sa-mi spuneti ce trebuie sa contina dosarul de ... (vezi toată discuția)