avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire legata de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire legata de somaj

Buna seara!
As avea si eu o nelamurire in legatura cu legea somajului. Am fost somera timp de 4 luni. Mi-am gasit loc de munca singura, dosarul de somaj fiind suspendat. La locul de munca mi s-a incheiat de doua ori contract pe o perioada determinata de 3 luni, iar a treia oara pe perioada determinata de 6 luni.
Este corecta aceasta decizie? Imi afecteaza dreptul la somaj?
Totodata, daca mi-am gasit loc de munca singura am dreptul sa primesc pentru perioada ramasa din somaj 30% din indemnizatie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariana chiru , utilizator 20:32, 24 Februarie 2010
Este corecta incheierea a 3 contracte pe durata determinata intr-un interval de 24 de luni. Cand ultimul contract pe perioada determinata va inceta de drept veti relua somajul de unde a fost suspendat.
Pentru a beneficia de indemnizatia respectiva trebuia sa fiti angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
1. Cand v-ati angajat cu contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata, indemnizatia de somaj a fost suspendata.
2. Plata indemnizatiei de somaj se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
3. Cei 30% din indemnizatia de somaj se acorda in cazul incetarii ivdemnizatiei de somaj, adica daca incheiati un CIM pe perioada nedeterminata.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator uzzy_alex uzzy_alex Buna, sunr Alex si momentan sunt somer indemnizat. Am aflat ca angajatorii au anumite facilitati daca angajeaza someri,dar si obligatia sa nu-i dea afara 2-3 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, drepturi someri! ERD ERD Buna ziua. Apelez din nou la sfaturile dvs f utile. Sunt in somaj de 2 luni. Daca ma angajez in perioada imediat urmatoare, in ce conditii mai pot beneficia ... (vezi toată discuția)