avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul de colaborare

BUNA SEARA,lucrez intr-o s c de 1 an de zile cu contract de colaborare de 6 luni,acest contract a fost prelungit de 2 ori,expirand pe data de 28 februarie.Am rugamintea daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti de cate ori are voie sa-mi prelungeasca acest contract si care sant avantajele de nu face pe durata nedeterminata.?Cred ca nu-l mai prelungeste si urmez dupa ceilalti colegi care le-au expirat contractele si au fost pusi sa-si semneze demisiile in alb.Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in situatia asta si cui sa ma adresez. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:18, 24 Februarie 2010
Demisie la contract de colaborare,nu este CIM?:sorry:
Contractul de colaborare nu are nimica comun cu relatia angajat- angajator stabilita prin CIM. In cazul contractului de colaborare partile raman independente. Ceva nu se potriveste in expunerea dumneavoastra.
Se foloseste expresia pentru contracte partiale.
Un contract poate fi prelungit de cel mult 2 ori,apoi trece in nedeterminata.
Lasati sa expire contractul derminat ca sa beneficiati de somaj, poate aveti si o perioada de un an lucrat cu norma de 8ore/zi, in ultimele 24 luni.
Nu va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca silviu35 silviu35 CONTRACTUL e de 4 luni semnat cu angajatorul dupa lege il prelungeste nedeterminat sau pe 4 luni in continuare sau daca e incalcat poate fii reclamat la ITM pe ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe per. determinata kronosz1 kronosz1 Buna ziua As dori sa va cer parerea despre o \"mica\" problema. Am fost angajat la o firma cu contract pe perioada determinata (3 luni), care a expirat in ... (vezi toată discuția)